Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як відкриті дані впливають на наше життя?

Про це говоритимуть у Херсоні під час IV регіонального Open Datа Forum
09 жовтня, 18:33

12 жовтня в Херсоні відбудеться IV регіональний Open Date Forum, який відвідають провідні українські фахівці з відкритих даних. Захід традиційно проведе місцева ГО «Об’єднання» за підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні та Херсонської міської ради.

«Наш Форум ставить на меті презентувати учасникам нові можливості та нові технології, які використовують відкриті дані для запобігання корупції, для розвитку регіону чи бізнесу, для проведення журналістських розслідувань, для контролю використання публічних коштів та для нетворкінгу. Тільки практичні інструменти, які впроваджуються вже зараз в Україні», — зазначає співорганізатор форуму відкритих даних у Херсоні Юрій АНТОЩУК.

За минулі роки Форум відвідали представники таких організацій та компаній, як Google Ukraine, American Councils, British Council, Програма Розвитку ООН в Україні, Freedom House, фонд «Східна Європа», МФ «Відродження», Центр «Ейдос», профільні державні установи та комунальні заклади. За результатами заходу на Херсонщині було впроваджено чимало нових рішень щодо відкритості влади активними громадянами та органами державної влади в малих містах області.

Цьогоріч у Херсоні знову зберуться експерти Інституту політичної освіти Павло Колотвін і Тарас Случик, Регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ліля Афанасіаді, координаторка кампаній Громадського Руху ЧЕСНО Олександра Кузіва, представники посольства Чехії, посольства США, антикорупційної ініціативи ЄС в Україні та інші.

Як зазначають організатори, форум стане цікавим для журналістів, бізнесменів, громадських активістів, чиновників, депутатів та усіх, хто цікавиться новими технологіями у сфері інформації. Зареєструватися на форум можна на сайті opendataforum.in.ua.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати