Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З початку року вже постраждали двоє дітей

Чому напередодні літніх канікул залізничники проводять місячник профілактики невиробничого травматизму
12 квітня, 11:59
ФОТО ZAMETKIN.KIEV.UA

З початку року вже травмувалися двоє дітей віком до 16 років, а минулого року за такий самий період — шість дітей, із них двоє загинули. Про це повідомив директор департаменту охорони праці та промислової безпеки АТ «Укрзалізниця» Валерій СУСЛЕНКО, передає www.uz.gov.ua. За його словами, передусім буде посилено патрулювання станцій, на яких найчастіше фіксують зачеперів: Київ-Пасажирський, Дарниця, Петрівка, Київ-Волинський, Фастів, Біличі, Ірпінь, Бровари та інші. До профілактично-роз’яснювальних заходів у навчальних закладах столиці долучаться працівники управління превентивної діяльності Нацполіції в м. Києві. Заплановано провести понад 4000 лекцій та бесід на підприємствах і в навчальних закладах, передусім у районах поблизу залізничних колій.

«Залізнична охорона буде задіяна максимально, щоб запобігти новим випадкам травмування підлітків», — повідомив Валерій Сусленко. Він також нагадав, що штрафи, які доведеться виплатити батькам дітей та підлітків, котрі порушують правила безпеки, зокрема практикують зачеперство, роблять небезпечні селфі й хуліганять на об’єктах залізничного транспорту, 2018 року значно зросли і становлять за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 850 до 1700 грн.

Однак залізничники мають сумніви, що самі лише каральні методи можуть суттєво вплинути на ситуацію. «Діти емоційні, вони жваво цікавляться модними тенденціями. Їм постійно треба пояснювати й нагадувати, чому саме селфі на залізниці небезпечні, чим це загрожує. І головна роль у цьому — батьків», — прокоментував Валерій Сусленко.

Аналіз випадків травмування свідчить про те, що більшість випадків сталися внаслідок порушень потерпілими правил безпеки громадян на залізничному транспорті, а саме: перехід залізничних колій у невстановлених місцях; ходіння залізничними коліями; посадка та висадка на ходу поїзда. Так, 15 березня на станції Гаврилівка Харківської області було травмовано підлітка 2004 року народження. Локомотивна бригада доставила потерпілого з травмою ноги на станцію Барвінкове, де його забрала «швидка допомога».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати