Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За Кубок Дністра

На Вінниччині позмагаються парапланеристи з усієї України та сусідніх держав
13 березня, 11:26

З 28 квітня до 6 травня у селі Нагоряни Могилів-Подільського району відбудеться XXI відкритий Кубок Дністра з парапланерного спорту. У змаганнях візьмуть участь парапланеристи з різних куточків України, а також Молдови, Польщі, Румунії та Росії. Загалом очікують на півсотні учасників.

Яскравим доповненням спортивних змагань стане авіафестиваль «Крила Дністра-2018». У програмі заплановані польоти на повітряних кулях, запуск моделей ракет, виставка зразків надлегкої авіації, виступи етнофольклорних колективі, естрадних співаків та фаєр-шоу.

«Перший Кубок Дністра ми провели власним коштом. Було це ще у 1995 році. Я настільки був ентузіастом, що обходив всі владні кабінети для того, щоб ми таки реалізували ці змагання. Тоді приїхало 100 спортсменів з Росії, Молдови, Румунії, — пригадує голова Вінницького обласного осередку Федерації парапланеристів України, співорганізатор змагань Сергій Шибінський. — У 2008 році Кубок Дністра отримав статус другої категорії змагань від Міжнародної федерації авіаційного спорту, що дає можливість учасникам отримувати бали в світовому рейтинговому заліку. Через це на Вінниччину потягнулися парапланеристи з різних країн. Змагання проводяться за підтримки місцевої влади та спонсорів, що дозволяє створити належні умови для перебування учасників. А завдяки авіафестивалю, який ми будемо проводити другий рік поспіль, вдається залучити глядачів. Подивитися на польоти парапланеристів чи покататися на повітряній кулі — тепер приїздять звідусіль».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати