Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Задорого купили і сховали

Обладнання, придбане державним коштом ще 2012 року, через нечесного постачальника потрапило до ОХМАТДИТу лише зараз
10 жовтня, 10:46

2012 року з держбюджету надали 35 мільйонів гривень на закупівлю трьохмодальної системи AnyScan ОФФЕКТ-КТ-ПЕТ. Як розповідають на сайті Міністерства охорони здоров’я, хоча держава оплатила устаткування повністю, попередній підрядник будівництва незаконно утримував і не повертав його. Останній рік МОЗ спільно з народними депутатами-членами Наглядової ради ОХМАТДИТу займалося поверненням раніше закупленого медичного та інженерного обладнання.

Детективи НАБУ наразі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах при будівництві нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ у 2012—2015 роках. За версією слідства, в 2012 році техніку придбали коштом держави в приватного підприємства за завищеною ціною, яка на 23 мільйони гривень перевищувала ринкову вартість, що тоді складала близько 12 мільйонів. Хоча обладнання є речовим доказом у кримінальному провадженні, слідчі дозволили використовувати його до завершення розслідування. Зараз техніка знаходиться у новозбудованому корпусі ОХМАТДИТу.

«Унікальність обладнання полягає у тому, що воно дозволяє виявити пухлини на ранніх стадіях. Це надзвичайно підвищує ефективність лікування. Вперше в дитячій лікарні України з’явиться подібне обладнання для маленьких пацієнтів», — цитують на сайті МОЗ Ірину Садов’як, головного лікаря ОХМАТДИТу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати