Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Загнаних коней – рятують

Як елітний кінноспортивний клуб став місцем знущання із тварин
27 березня, 10:40

Усі вихідні небайдужі люди запитували у Федерації кінного спорту Київщини, чим можуть допомогти замореним голодом коням, які перебували у столичному кінноспортивному клубі «ІІС». Хтось пропонував забрати до себе найбільш виснажених тварин, хтось міг привезти кілька мішків якісного корму. Фотографії, виставлені у «Фейсбуці» однією з годувальниць коней, шокували. Тварини доведені до виснаження, схудли так, що стирчать ребра. Останні два-три місяці коні харчувалися соломою та лушпинням вівса. А мали б — якісним вівсом і сіном. При цьому тварини продовжували виступати і тренуватися.

Федерація кінного спорту Київщини відреагувала на оприлюднену інформацію миттєво: скликала спеціальну комісію, яка перевірила стан коней, а вкрай виснажених передала на реабілітацію до кінноспортивного клубу Flying Horse Club.

Наразі у стайні залишилося 14 тварин. Опубліковані результати їхнього огляду вражають: «Тварин утримують в антисанітарних умовах (бруд в їхніх денниках, коні стоять у сечі та калі); годують низькоякісними кормами в три-чотири рази менше від стандартної добової норми харчування коней; по кілька тижнів їх не виводять на вулицю; відсутні ветеринарні норми, травмовані та хворі жеребці не отримують належного лікування, частину з них доведено до анорексії; господар тренується на виснажених конях і виїжджає на них на змагання».

Власник кінноспортивного клубу Олександр Ковальчук відмовляється коментувати ситуацію. Але дивує інше: як, обіймаючи посаду президента Асоціації аматорів кінного спорту, можна так ставитися до коней?! І чому бити на сполох не почали раніше? Невже під час змагань не було помітно, що з кіньми щось не так? У Федерації кінного спорту Київщини планують звернутися до правоохоронних органів, щоби розібралися в ситуації. За нинішнім законодавством про захист тварин від жорстокого поводження, Олександрові Ковальчуку може загрожувати ув’язнення терміном на вісім років.

До слова, минулого тижня парламент мав розглядати законопроект № 6598 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод і директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)». Документ запроваджує ще суворішу систему штрафів і покарань за знущання над тваринами, зокрема забороняє жорстоке дресирування тварин, жебракування з ними, власник домашньої тварини може отримати покарання за неналежне утримання свого улюбленця. На жаль, розгляд законопроекту відклали до 5 квітня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати