Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зазираючи в скриню скарбів «Дня»...

«Дуже креативно! Треба придбати!» — перші відгуки на анонсовану новинку редакції
15 вересня, 19:38
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

«Дуже креативно! Треба придбати!», «Заінтригували!» — такі перші відгуки фейсбук-користувачів на анонс унікальної скрині скарбів від «Дня», яку сьогодні буде представлено на Форумі видавців у Львові. Нагадаємо, кожен охочий зможе придбати одразу цілий «екстракт» 20-річної роботи (до речі, ювілейна цифра «зашифрована» і в оформленні скриньки) редакції, адже в наборі the best from the best — перші шпальти газети, світлини фотовиставки, карикатури Анатолія Казанського та Віктора Богорада, малюнки і обкладинки «Маршруту №1» від Анни Гаврилюк. Усього — сотня міні-картин, для яких передбачено дерев’яний мольберт і «королівський олівець» від Лариси Івшиної. Адже кожну листівку можна підписати і відправити дорогій людині. А ще серед скарбів — цілий мішок (міні, звісно) з насінням чорнобривців із с. Нагуєвичі.

«Спочатку я не міг ніяк зрозуміти: які чорнобривці, який форум, які мішечки? Такої ідеї ще ніхто не озвучував, — ділиться з «Днем» начальник відділу культури та мистецтв виконавчого органу Дрогобицької міської ради Олег Яводчак, який, власне, й допоміг зібрати згадане насіння з Франкової батьківщини. — Але я її дуже позитивно оцінюю. Надзвичайно цікаво, що це насіння піде по всій Україні. Хоча чорнобривці ростуть не лише в Західній Україні, а й в інших регіонах. Але ж це саме чорнобривці з Нагуєвичів! Це дуже символічно». Олег Васильович говорить, що знає лише одну схожу ідею, пов’язану з вербою Тараса Шевченка. «Як він розвів вербовий гай, перебуваючи на засланні, так і ми хотіли розвести по всій Україні вербові лози з Канева. І почали це робити, зараз вони є в нас у загальноосвітній школі №2, — каже Олег Яводчак. — Але ваш задум унікальний і дуже позитивний. Бо це і стимул потім пізнати Франка глибше. Бо, на жаль, навіть земляки Івана Яковича часом дуже далекі від його спадщини». А цього року, нагадаємо, виповнилося 160 років від дня народження великого Каменяра. Директор державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Ореста Резекулова у захваті від задуму «Дня». «Мені ця ідея дуже сподобалася. Це прекрасно, що якраз із батьківщини великого українського письменника ті чорнобривці будуть по всій Україні. Ми завжди висаджуємо перед Літературно-меморіальним музеєм Івана Франка композицію з квітів, де зазначаємо його річницю, зараз це «напис»: «160 І.Франку». І, ви знаєте, цього року чорнобривці на диво такі гарні, що не передати. Тобто це дуже гарна і символічна ідея». «Посіємо — зійде!» — написано на мішечку з насінням від «Дня», і це гасло 20-річної роботи редакції, яке «споріднює», на думку читачів, редакцію з роботою великого подвижника.

«Моя родина, як може, завжди підтримує всі починання газети «День», тому що завдяки вашій діяльності дуже багато людей мають можливість пізнавати реальну історію, відкривати собі нові її сторінки», — розповідає депутатка Київради, член Благодійного фонду сприяння ініціативам газети «День» Ганна Свириденко, яка підтримала видання скрині скарбів «Дня». «Адже книжок у нас на ринку дуже багато, але правдивих серед них мало. Кожен захід і задум є важливим і креативним. А ваша скриня неодмінно зацікавить молодь», — міркує Ганна про такий спосіб розширення розумного кола «Дня».

Нагадаємо, наш стенд на Форумі видавців № 306! Приходьте за скринею, і не тільки!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати