Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Австрія – Україна: поглиблення співпраці

Що потрібно зробити, бізнесмени обговорили учора в Києві, і сьогодні — у Львові
15 березня, 11:11
ФОТО МИХАЙЛА ПАЛІНЧАКА

Офіційний візит Федерального президента Австрії пана Александра Ван дер Белен в Україну (13 — 15 березня 2018) відбувається в супроводі численної делегації. Близько 40 австрійських компаній відрядили своїх представників для переговорів з українським бізннесом. Очолює цю делегацію віце-президент Палати економіки Австрії пан Ріхард Шенц.

Приїзд в Україну такої численної економічної делегації  засвідчує зацікавленість австрійських компаній до українського ринку, на якому деякі з них працюють вже багато років. Двостороння торгівля між Австрією та Україною показала за останній рік вагоме зростання: австрійський експорт в Україну  зріс на 15,5% за 11 місяців 2017 року, а австрійський імпорт з України виріс на 34,6% за такий самий період.

За прямими іноземними інвестиціями Австрія посідає 10 місце серед країн інвесторів. Інвестиції австрійських компаній присутні в різноманітних секторах економіки, включно фінансовий, де такі компанії, як  «Райффайзен банк Аваль», компанії: UNIQA, ViennaInsuranceGroup  та GRAWE — відомі імена в Україні. В промисловому секторі австрійські компанії працюють, напр. у виробництві лиж (Fischer, Blizzard), фруктові концентрати (Agrana), виробництво етикеток (Marzek Etiketten). В той час австрійські споживчі товари такі, як ювелірні вироби компанії Frey Wille, кристали від компанії Swarovski та енергетичні напої від компанії Red Bull можна знайти в українських торговельних мережах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати