Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чиновник ліквідував овочевий кіоск

Антикорупційна молодь просить допомогти кандидата в президенти
10 серпня, 00:00

Члени громадської організації «Молодь проти корупції» в п’ятницю пікетували будинок уряду та вручили чиновнику, який вийшов до них, звернення до прем’єр-міністра України Віктора Януковича. «Наші звернення до органів прокуратури щодо цієї справи не принесли результату, — розповів «Дню» керівник організації Олександр Лялька. — Прокуратура м. Єнакієве, як і обласна прокуратура, відмовилося порушувати кримінальну справу проти чиновника адміністрації, якого ми підозрюємо в корупції, хоча склад посадового злочину — наявний. Тому ми звертаємося до прем’єр-міністра з проханням допомогти притягти до відповідальності посадових осіб Єнакієвого, винних у порушенні прав підприємця, та компенсувати збиток, завданий унаслідок їхніх дій».

Разом із молодіжними активістами під Кабміном пікетували й самі підприємці, бізнес яких було знищено. Нагадаємо, що в одному з червневих номерів «День» розповів про поневіряння підприємця з м. Єнакієвого Людмили Могилевцевої та її сім’ї. Людмила, колишній викладач музики, щоб прогодуватися, встановила, згідно з вимогами законодавства, овочевий кіоск. Але рішенням виконкому Єнакіївської міськради його незаконно знесли. У результаті підприємець залишилася без роботи, а також втратила весь товар і вкладені кошти. Оскільки звернення до суду нічого не дали, Могилевцева звернулася за допомогою до всеукраїнської молодіжної організації «Молодь проти корупції», яка взялася їй допомогти. Людмила коротко розповіла «Дню» про своє сьогоднішнє життя. «Житло знімаємо. Я влаштувалася прибиральницею, чоловік працює кухарем. Зараз стурбовані тим, до якої школи піде донька — адже 1 вересня не за горами».

А члени молодіжної організації стурбовані іншим: невже подібна доля чекає на всіх молодих підприємців у нашій країні? Активісти хочуть вірити в те, що кандидат на посаду президента України буде особисто зацікавлений у вирішенні проблеми, виниклої в його рідному місті. Й не в останню чергу для того, щоб підтвердити реальність задекларованих ним намірів протидіяти корупції. «Якщо глава уряду зможе допомогти сім’ї із Єнакієвого, людей, які йому вірять, в Україні побільшає», — говорить Олександр Лялька.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати