Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Газпром» не розглядає можливість укладення нового транзитного контракту

13 листопада, 10:51

Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій КОБОЛЄВ заявив, що компанія «Газпром» не розглядає можливість укладення нового транзитного контракту. Про це йдеться в повідомленні «Нафтогазу». «Поки що мені здається, що російська сторона, використовуючи різні приводи, підводить нас до думки, що вони в принципі жодного контракту з нами мати не хочуть», — сказав він. Також Коболєв повідомив, що «Газпром» вимагає від «Нафтогазу» відкликати судові позови до укладення нового контракту на транзит газу.

При цьому він зазначив, що Єврокомісія в цьому питанні повністю розуміє й підтримує позицію «Нафтогазу» щодо виграних арбітражів.

Як повідомляли «Українські новини», «Нафтогаз» чекає конструктивних пропозицій від російської сторони для відмови від претензій до компанії «Газпром» (Росія) на 22 млрд доларів. «Нафтогаз України» направив до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма нові вимоги до компанії «Газпром». «Нафтогаз» упевнений у перемозі над компанією «Газпром» (Росія) в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. 6 липня 2018 року «Нафтогаз» подав позов до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогою переглянути тариф на транзит за контрактом з «Газпромом» і попередньо оцінює свої грошові вимоги на 11,58 млрд доларів, без урахування відсотків. 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» про компенсацію в 4,63 млрд доларів за недопостачання «Газпромом» обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмському арбітражі «Газпром» має сплатити 2,82 млрд доларів на користь НАКу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати