Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генпрокуратура підрахувала «збитки» нинішнього Кабміну

09 квітня, 12:45
АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ЗВЕРНУВСЯ ДО ГЕНПРОКУРАТУРИ З ПИСЬМОВОЮ ЗАЯВОЮ, В ЯКІЙ ЗАПЕВНИВ У ГОТОВНОСТІ ЙОГО ОСОБИСТО ТА ЧЛЕНІВ УРЯДУ ДАТИ СВІДЧЕННЯ / ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

У ході досудового розслідування встановлена сума збитків за період діяльності складу нинішнього Кабінету Міністрів у розмірі 685 млн грн, заявляє перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир.

За його словами, за окремими епізодами, викладеними у заяві екс-глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка, відкрито 12 проваджень, «з яких 9 розслідує Головне слідче управління Генеральної прокуратури України, одне розслідує Головна військова прокуратура України, в прокуратурі міста перебуває одне провадження, а також Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ розслідує одне провадження».

Перший заступник генпрокурора також зазначив, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся з письмовою заявою, в якій запевнив у готовності його особисто й членів уряду дати свідчення у справі.

У той же час Гузир зазначив, що наразі необхідності в допиті прем’єра або членів уряду немає.

Він підкреслив, що за озвученими заявами Миколи Гордієнка проводяться допити свідків і ведуться слідчі дії.

Як повідомляв «День», у березні Микола Гордієнко звинуватив уряд Арсенія Яценюка в корупції. Прем’єр-міністр звернувся до Генеральної прокуратури з проханням провести розслідування з приводу звинувачень на адресу уряду з боку Гордієнка.

Гордієнка усунено від виконання обов’язків, створено урядову комісію проводила службову перевірку його діяльності. За її результатами Кабмін 4 квітня прийняв рішення про звільнення Гордієнка.

2 квітня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо фактів корупції в органах влади, викладених у заяві М.Гордієнка про корупцію в уряді й розкрадання 7,5 млрд грн. Автори проекту постанови (№ 2519) — народні депутати Вадим Рабинович (фракція «Опозиційний блок») і Борислав Береза (позафракційний).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати