Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

18 квітня, 00:00

Iнвестори на Сумщині будують нові елеватори й овочесховища

Сумщина готова допомагати іншим регіонам України щодо зберігання сільськогосподарської продукції, оскільки власні потреби в таких приміщеннях незабаром буде забезпечено. За словами голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря, минулого року на території області було введено в експлуатацію три елеватори на 100 тисяч тонн, а нинішнього року мають намір побудувати елеватори ще на півмільйона тонн зерна та овочесховищ — на 430 тисяч тонн. Допомагають у цьому великі інвестори. Так, у травні має бути здано в експлуатацію нове овочесховище потужністю десять тисяч тонн у Недригайлівському районі. Крім того, тут побудують нову зрошувальну систему, яка є унікальною і зможе поливати до 500 га землі. Кошти для цього дало ТОВ «Агробізнес-ТСК». Як повідомляє керівництво компанії, обладнання американського виробництва наразі доправляють через Середземне море, і 16 квітня воно прибуде в український порт. Крім того, закуплено голландський чотирирядний комбайн для збирання картоплі, аналогів якому поки що немає в жодному сільськогосподарському підприємстві України. Загалом у згадані об’єкти сільськогосподарського призначення ТОВ «Агробізнес-ТСК» інвестує близько 65 мільйонів гривень. Завдяки реалізації проекту кількість робочих місць у господарстві збільшиться з 80 до 150, а в період сезонних робіт — до 300, повідомляє Алла АКІМЕНКО, Суми.

У Києві відкриють мережу кав’ярень під італійським брендом

Торговий дім Gocce del gusto, офіційний імпортер італійських кавових брендів Pellini та Lucaffe в Україні, має намір до кінця 2012 року відкрити в Києві три кав’ярні Pellini різних форматів. «Це (відкриття кав’ярень. — ІФ) стане першим етапом у створенні широкої мережі кав’ярень з однойменною назвою в Україні», — йдеться в повідомленні компанії. Планується, що перші кав’ярні будуть розташовані в центрі Києва у форматах Bisness, TOP і VIP. Об’єм інвестицій у відкриття однієї кав’ярні складе близько 80 тисяч доларів. У даний час компанія також провела попередні перетрактації з франчайзерами, які висловили готовність відкрити 50 кав’ярень у форматах Pellini в Україні. ТД Gocce del gusto зауважує, що відкриття кав’ярень на франчайзинговій основі — це не лише популяризація бренду, а й спосіб збільшення об’ємів продажів кави під ТМ Pellini та Lucaffe в Україні. «У закладах такого формату ми плануємо реалізовувати близько 50% усього нашого об’єму», — йдеться в повідомленні. Італійська компанія Pellini була створена 1922 року як родинний бізнес. Нині вона є п’ятим найбільшим виробником кави в Італії.

Сім реакторів українського виробництва доставлять в Iндію в лютому 2013 року

ПАТ «Запоріжтрансформатор», великий світовий виробник трансформаторного устаткування, що входить до групи «Енергетичний стандарт», у складі консорціуму з індійською компанією Crompton Greaves підписало новий контракт із державною мережевою компанією Power Grid Corporation of India Ltd (PGCIL) на постачання реакторів, повідомили у прес-службі компанії. У рамках контракту, вартість якого не розголошується, ЗТР виготовить для Індії один реактор РОМ-80000/765 та шість реакторів РОМ-110000/765. Інша частина замовлення — 10 реакторів РОМ-80000/765 — буде вироблена на заводі індійського партнера за технологією ЗТР. Відвантаження устаткування заплановане на лютий 2013 року. Прес-служба інформує, що тендер на постачання обладнання компанія Power Grid Corporation of India Ltd провела в листопаді 2011 року, висунувши посилені вимоги щодо термінів постачання й технічних характеристик. За словами директора з продажів ПАТ «ЗТР» Олександра Цієра, разом із ЗТР у конкурсі на постачання 17 реакторів для Індії брали участь компанії AREVA (Індія), TBEA (Китай) та Baoding (Китай).

Найбільша йорданська фармкомпанія має намір інвестувати в Україну 100 мільйонів доларів

Найбільша в Йорданії фармацевтична компанія Hikma Pharmaceuticals має намір інвестувати в Україну понад 100 мільйонів доларів, повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Йорданії Сергій Пасько. «Найбільша в Йорданії фармацевтична компанія Hikma Pharmaceuticals, що виробляє 7% загального експорту Йорданії, нині планує побудувати або придбати існуюче фармацевтичне підприємство загальною вартістю інвестицій понад 100 мільйонів доларів», — сказав він українським журналістам в Омані. За словами посла, йорданські фармацевти вже зустрічалися в Україні з міністрами економіки та закордонних справ, і зараз відпрацьовуються декілька варіантів проекту. Пасько зауважив, що Україна виробляє 40% споживаних у країні ліків, тому проект йорданської компанії для країни цікавий. «Hikma Pharmaceuticals, яка на сьогодні експортує до України ліків на суму близько 10 мільйонів доларів щорік, якраз виробляє високоякісні ліки, необхідні українському споживачеві», — підсумував посол.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати