Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

01 листопада, 00:00

Кредитор продешевив?

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України виключила з державного реєстру фінансових установ кредитну спілку «Берлінер Баушпаркассе» (Київ, Berliner Bausparkasse), яка пропонувала українцям кредитні кошти під 5% річних. У повідомленні на веб-сайті Держфінпослуг зазначається, що Держфінпослуг анулювала свідоцтво про реєстрацію цієї фінустанови, а також її ліцензії на здійснення діяльності із залучення внесків членів кредитної спілки на депозитні рахунки та на надання кредитів за рахунок залучених коштів.

Нове покоління бензовозів

Російсько-британський холдинг ТНК—ВР цього року планує інвестувати $1,7 мільйона у формування парку бензовозів. Як повідомив учора департамент громадських комунікацій ТОВ «ТНК—ВР Україна», компанія придбала перші два бензовози нового покоління для забезпечення більш гнучкої логістики постачання палива своїм клієнтам в Україні. Згідно з повідомленням, німецькі тягачі MAN у комплекті з бельгійськими напівпричепами-цистернами STOKOTA розраховані на завантаження 32 кубометрів нафтопродуктів, автомобілі відповідають не лише українським стандартам безпеки, а й вимогам Договору європейських держав про міжнародні перевезення небезпечних вантажів ADR (Accord Dangereuses Route). До кінця року компанія планує придбати ще чотири бензовози нового покоління. Експлуатувати нову техніку буде ВАТ «Лисичанськнафтопродукт» (входить до групи компаній ТНК—ВР в Україні, Луганської обл.).

Кредит на... непросту лінію

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 6 листопада розгляне питання про видання НЕК «Укренерго» кредиту в розмірі 200 мільйонів євро на будівництво лінії електропередачі (ЛЕП) 750 кВ «Рівненська АЕС — підстанція (ПС) «Київська». Про це повідомив глава Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України Сергій Титенко. Як повідомлялося, проект, на реалізацію якого банк може надати позикові кошти, передбачає будівництво ЛЕП напругою 750 кВ «Рівненська АЕС—ПС «Київська» і заходів з лінії «Хмельницька АЕС—Чорнобильська АЕС» на ПС «Київська». Мета проекту — підвищення надійності енергопостачання споживачів Київської області та підвищення стабільності об'єднаної енергосистеми України загалом. Загальна вартість проекту може становити 452 мільйони євро.

Наша відповідь «Транснафті»

ВАТ «Укртранснафта» збирається залучити $200 мільйонів для реалізації проектів з розвитку морського нафтотерміналу (МНТ) «Південний» (Одеса) та автоматизації виробництва в компанії. «Ми розраховуємо не на ті кошти, які заробляємо, а на ті, які ми можемо залучити на зовнішньому ринку. Це можуть бути кошти у будь-якій валюті. Нам необхідно щонайменше $200 мільйонів, аби розпочати ці проекти», — сказав глава «Укртранснафти» Ігор Кирюшин. Він нагадав, що МНТ «Південний» — єдиний державний нафтотермінал, який має забезпечити Україні можливість у будь-який момент використати постачання нафти з моря для забезпечення роботи нафтопереробних підприємств на території країни. «Наступний рік ми присвятимо розвитку «Південного» з погляду розвитку нафтопорту, що дасть нам можливість використати диверсифіковане постачання в разі виникнення кризи», — сказав топ-менеджер. І. Кирюшин поінформував про намір компанії розширити потужності залізничної колії, щоб отримати можливість постачання нафти залізницею з «Південного» на Кременчуцький і Лисичанський НПЗ і збільшити потужності зберігання нафти з 200 тисяч тонн до 500 тисяч тонн.

Інформація — теж гроші. Але штраф за її відсутність не вражає

Антимонопольний комітет України оштрафував авіакомпанію «АероСвіт — Українські авіалінії» на 10 тисяч гривень за ненадання у визначені терміни інформації про тарифи на авіаперевезення. Як повідомила прес-служба АМКУ, авіакомпанія у своєму звіті не надала комітету даних про формування цін на квитки в економ- і бізнес-класах на внутрішніх і міжнародних рейсах. Згідно з прес-релізом, в інформації авіаперевізник не розкрив структуру тарифу, яка б чітко відображала всі статті витрат. У повідомленні також сказано, що надана «АероСвітом» інформація теж не відображає причин скасування або перенесення рейсів. Щоправда, в результаті комітет знизив розмір штрафу, оскільки перевізник надав відомству всі необхідні дані.

Кувейт нам допоможе. Як допомагає британському банкруту

Cardinal Resources Plc (Велика Британія) підписав з Kuwait Energy Company K.S.C.C. (KEC, Кувейт) рамкову угоду, що допускає продаж видобувних активів британської компанії, розташованих в Україні, за $71 мільйон, повідомив Cardinal. KEC унаслідок цієї операції може стати власником 100% статутного капіталу компаній Carpatsky Petroleum Inc., Raget Commercial Limited and Mitre Resources Limited, які нині належать Cardinal Resources Finance Limited, 100% дочірньої компанії Cardinal Resources Plc. Кошти, отримані від продажу активів в Україні, Cardinal Resources планує спрямувати на погашення зобов'язань перед кредиторами, зазначається в повідомленні. Cardinal Resources уточнює, що для здійснення цієї операції йому треба буде отримати схвалення акціонерів, а якщо його не буде надане, то компанія, швидше за все, буде вимушена заявити про власну неплатоспроможність. Cardinal Resources і KEC також домовилися укласти три контракти на продаж належного британській компанії газу і газоконденсату. При цьому вартість першого та другого становить по $600 тисяч кожний, а третього — $1,45 мільйона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати