Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Made in Vinnytsia

Запрацював перший в Україні завод з виробництва сонячних панелей
07 лютого, 10:45
ФОТО АВТОРА

«Введення в експлуатацію заводу KNESS PV дає можливість говорити про Україну як виробника 100% комплектуючих для галузі сонячної енергетики. Це ставить нас в один ряд із розвинутими країнами, які задекларували курс переходу на відновлювану енергію. Також це питання енергетичної безпеки для нашої країни», — зауважив на відкритті нового виробництва СЕО KNESS Group Сергій Шакалов. Виробничу лінію підприємства розробив Національний інститут КНР, який вважається світовим центром розвитку сонячної енергетики. Відтак у просторих цехах працівників не багато, всі процеси інноваційні й автоматизовані: люди контролюють, а роботи — працюють.

Потужність виробництва — 200 МВт сонячних панелей в рік. Для розуміння, одна середня промислова СЕС має потужність 10 МВт. Тобто завод за рік може забезпечити панелями 20 середніх сонячних електростанцій. До кінця 2019-го планується ввести в експлуатацію ІІ чергу виробництва, що дозволить подвоїти потужності. 90% продукції власники планують реалізовувати на внутрішньому ринку.

«Зведення такого потужного заводу у Вінниці — це сигнал для усіх гравців на ринку про те, що сонячні електростанції, а саме — обладнання, панелі, їх експлуатація та реалізація як на ринках України, так і за кордоном, — має конкурентну можливість», — резюмував начальник управління інвестиційної діяльності у відновлюваній енергетиці Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Валерій КОЦЮБА. За його словами, Україна за останні чотири роки залучила в енергетику 1,7 млрд євро інвестицій, з них 1,2 млрд євро в електроенергетику і 500 млн євро в генерацію тепла з альтернативних видів палива. Ці показники, на його думку, приклад того, що інвестори активізувалися і їх цікавить українське обладнання, яке може достойно конкурувати із наймасштабнішими виробниками світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати