Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На НЗФ потурбувалися про екологію

22 грудня, 00:00

21 грудня запущена нова газоочисна установка агломераційного цеху ВАТ «НЗФ». Про це журналістів у Нікополі повідомив головний інженер заводу Євген Лапін. Агрегат призначений для відведення забруднених газів від трьох джерел: перевантажувальних вузлів агломерату, перевантажувальних вузлів повернення та корпусу сортування повернення. Ефективність уловлювання легкого пилу — 99,3%. Продуктивність газоочистки — 100 тис. куб. м на годину.

Завдяки новій газоочистці уловлений марганцевмісний пил використовуватимуть повторно при виробництві агломерату, знизиться приземна концентрація забруднюючих речовин, що позитивно позначиться на стані довкілля.

До цього система очищення викидів при виробництві агломерату здійснювалася застарілими фільтрами типу «циклон», які не могли очистити відсмоктувальні гази більше ніж на 60%. У новій установці використовують фільтри, які мають імпульсне продування, що дозволяє очищати викид до стандарту, передбаченого стандартом ISO-14001.

Будівельні та монтажні роботи виконані силами місцевих підрядчиків і заводських будівельних підрозділів. Згідно з даними компанії, вартість проекту становить 4,9 млн. грн.

Пуск газоочисної установки можна вважати знаковою подією для ВАТ «НЗФ», оскільки зовсім нещодавно завод отримав сертифікат відповідності наявної на підприємстві системи управління довкіллям вимогам стандарту ISО- 14001. Попри складний у політичному сенсі період, який переживає підприємство, будівництво газоочисної установки було вчасно профінансоване інвестором. Якість нового об’єкта відмінна.

Унаслідок природоохоронних заходів, здійснених корпорацією «Інтерпайп» на Нікопольському заводі феросплавів із 2002 року (за останні три роки було реалізовано кілька подібних проектів), викиди шкідливих речовин скоротилися на 1800 тонн на рік.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати