Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На рівні 9%

До 2020 року Україна має підвищити рівень енергозбереження
21 червня, 11:34
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Україна має досягти енергозбереження на рівні 9% вже до 2020 року, порівняно з ситуацією у 2005—2009 роках. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час презентації Аргументаріуму щодо імплементації директиви ЄС з енергоефективності в Україні, ідеться в повідомленні прес-служби віце-прем’єр-міністра України, що надійшло на адресу «Дня».

«Дуже важливим для України є імплементація третього енергетичного пакету ЄС. Це не просто наші зобов’язання в межах Угоди з Європейським Союзом, а необхідна умова для досягнення Україною та українськими родинами енергонезалежності та енергоефективності. Третій енергетичний пакет ЄС практично вибудовує правила поведінки на ринку газу і електроенергії, прозорість, доступність і зрозумілість для всіх суб’єктів, а також відносини споживача з природними монополіями», — пояснив Геннадій Зубко.

Він зазначив, що положення, ухвалені в 3-му енергетичному пакеті, узагальнюють всі норми, що містяться у відповідних директивах ЄС. Геннадій Зубко повідомив, що найближчими кроками впровадження енергоефективності в країні стане створення інформаційної системи, розробка комунікаційної кампанії, впровадження енергоаудиту, сертифікації, комерційного обліку, встановлення платіжної дисципліни та виставлення рахунків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати