Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стовідсотковий облік

«Тоді зможемо перейти від імпорту газу до експорту», — Зубко
19 жовтня, 12:10

«Сьогодні ми маємо дуже непоганий результат щодо економії споживання газу і запровадження альтернативної енергетики. Потенціал скорочення споживання газу — 11,4 мільярда кубометрів. Ми можемо перейти від імпорту газу до експорту газу», — сказав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на форумі «Незалежність. Створення фонду енергоефективності». Він нагадав, що необхідною умовою для впровадження ринкових відносин в секторі ЖКГ є облік споживання енергоресурсів. «У 2018 році має бути забезпечено стовідсотковий облік», — вказав Зубко.

За словами віце-прем’єра, повідомляє «Укрінформ», на сьогодні втрати газу на опалюванні будинків сягають щороку 9 мільярда кубометрів, а в системах теплопостачання — 2,4 мільярда. «Реалізація проектів з енергоефективності дасть змогу скоротити споживання цього палива, заощадить бюджетні кошти, наблизить тарифи до обґрунтованих рівнів», — запевнив Зубко.

Кажучи про Фонд енергоефективності, він зазначив, що, на його думку, ця установа може повноцінно запрацювати з 1 квітня 2017 року. Передусім, вважає він, нам потрібно створити ефективний офіс і ухвалити законодавчу базу.

«Механізм роботи Фонду енергоефективності такий: спочатку ми повинні визначити, до якого класу енергоспоживання належав будинок до термомодернізації і до якого він належить після проведення заходів». «Максимальна компенсація заходів щодо модернізації може сягати 50%, але це має бути будинок з найвищим класом енергозбереження», — додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати