Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ТОП-менеджмент «дорожчає»

Рекрутери проаналізували, як змінився рівень пропонованих зарплат у вакансіях
02 липня, 19:23

Розмір фінансової винагороди — найбільший вагомий критерій при виборі роботи для представників усіх профсфер і фахівців усіх рівнів. Аналітики інтернет-ресурсу Hh.ua|grc проаналізували, як змінився рівень пропонованих зарплат у вакансіях в першому півріччі 2019 року.

Так, згідно з аналізом бази, за результатами першого півріччя 2019 року більшість профсфер показали позитивну динаміку, і в середньому рівень заробітних плат у вакансіях в кінці травня — на початку червня 2019-го виріс на 10% порівняно з січнем 2019-го. При цьому профсфери розвиваються досить нерівномірно. Найбільше зростання було зафіксовано в пропозиціях про роботу для медиків і фармацевтів, фахівців з підбору та навчання персоналу, представників науки і освіти. А ось у профсферах «Банки, інвестиції, лізинг», «Юриспруденція», «Початок кар’єри, студенти» зарплати залишилися на рівні початку року або показали зростання, менше середньоринкового (в межах 3%). Останні дві профсфери традиційно входять у ТОП найбільш висококонкурентних. І станом на кінець І кварталу 2019 року на одну вакансію в них припадало 10 («Початок кар’єри, студенти») і 8 («Юриспруденція») резюме. Такий високий попит з боку пошукачів міг спровокувати уповільнений темп зростання рівня зарплат. А у профсфері «Домашній персонал» навіть можемо говорити про певне зниження (в межах 10%) у травні 2019 р. порівняно з січнем 2019 р. Однак це може бути відображенням сезонних тенденцій. Оскільки пропозиції про роботу для відповідних фахівців активно розміщувалися до березня включно, разом з ними спостерігалася і позитивна динаміка в рівні зарплат. До середини року кадрові потреби в даних фахівцях уже були в основному закриті, і пропоновані зарплати знизилися.

А от аналіз 2019 та 2018 років показує, що найбільше зростання заробітних плат відбулось у таких профсферах, як «Інсталяція і сервіс», «Адміністративний персонал», «Спортивні клуби, фітнес, салони краси», «Робітничий персонал», «Медицина, фармацевтика», «Наука, освіта». У цих профгалузях розмір пропонованої зарплати у червні 2019 виріс на 30—50% порівняно з червнем минулого року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати