Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Транспортний... «ексцес»

«Євробляхери» паралізували урядовий квартал і вимагають «максимально комфортних умов» легалізації
12 липня, 10:22
ФОТО УНІАН

Акція протесту водіїв автомобілів на єврономерах, що розпочалася учора — 11 липня —  з 6-ї години ранку у центрі Києва, і практично «паралізувала» урядовий квартал, може тривати кілька днів. Про це заявляють учасники протесту.  Вони вимагають припинити перевірки авто на єврономерах патрульними.

Нагадаємо, нещодавно прийнята Кабміном постанова №479, яка надала розширені повноваження поліції, зокрема право цілодобового перебування в зонах митного контролю та доступ до бази даних митників «Інспектор-2006», стала причиною неабиякого хвилювання серед водіїв «євроблях». Почалися перші затримання автомобілів, створення «зон митного контролю» просто на дорогах, складання протоколів за статтею 485 Митного кодексу, яка передбачає штраф у розмірі 300% митних платежів за користування авто на іноземній реєстрації, а це сотні тисяч, а то й мільйони гривень. Але це не все, що хочуть від влади «євробляхери».

Напередодні акції протесту вимоги у своєму відеозверненні (яке за кілька годин було переглянуто 135 тисяч разів) озвучив голова ГО «АЄС» Олег Ярошевич. Скасувати постанову КМУ №479, прийняти законопроекти, які дадуть можливість максимально комфортно та дешево поставити автомобілі з іноземною реєстрацією на український облік ще у цьому році. Щоправда, про які саме законопроекти мова, голова громадської організації не згадав, адже документів на тему розмитнення автомобілів, зареєстрованих у ВР, кілька десятків.

У Гройсмана вважають, що акцію «євробляхерів» у центрі столиці замовили контрабандисти. Але делегації «переговірників» прийняли.

«День» стежитиме за подією та інформуватиме читачів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати