Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У проекті бюджету – знову «правки»

Нацбанк виступив за прийняття пропозицій МВФ, інакше ціни буде важко втримати
22 грудня, 12:28

Національний банк України незадовлений поданим до Ради проектом бюджету на 2016 рік. «Подальше зволікання або прийняття бюджету, не узгодженого із програмними цілями Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, може поставити під загрозу економічну та фінансову стабільність в нашій державі, що є необхідною передумовою для досягнення Національним банком своєї мети — цінової стабільності» — сказано у повідомленні регулятора з посиланням на слова голови НБУ Валерії Гонтаревої.

На її думку насамперед така ситуація може частково нівелювати позитивні зрушення, які спостерігаються в українській економіці останнім часом. Зокрема, поступове відновлення обсягів виробництва, уповільнення інфляції, покращання показників платіжного балансу та стабілізацію у банківському секторі, йдеться у повідомленні.

«Відсутність збалансованого бюджету на наступний рік заважатиме проводити стриману фіскальну політику і прискорити реалізацію масштабних структурних реформ, які є необхідними з огляду на крихкість наявних позитивних економічних тенденцій», — вважають в НБУ. В цьому контексті також є важливим прийняття змін до Податкового кодексу, які передбачають покращення податкового адміністрування та зниження фіскального навантаження на економіку.

Якщо ж депутати таки схвалять бюджет, погоджений із програмою МВФ, то вдасться уникнути названих ризиків і завершити другий перегляд програми з Фондом, вважають у НБУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати