Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«У стабільній економіці України зацікавлений увесь світ»

Норвежці відкрили у Вінниці бізнес-інкубатор для ІТ-фахівців
26 листопада, 12:52

Сучасний Центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB у вівторок відчинив свої двері для перших відвідувачів. Відкриття закладу стало можливим завдяки підписаному навесні цього року Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою, Фундацією Seed Forum Foundation та Міжнародним благодійним фондом Seed Forum Ukraine. Відповідно до документу Вінницька міська рада виділила приміщення з комунальної власності міста, а норвежці профінансували ремонтні роботи будівлі, яка, до речі, розташована в центрі Вінниці, і її була зведено ще 1901 року вінницьким архітектором Артиновим.

Вінницький iHUB працюватиме в мережі інших центрів фундації, які розташовані у 60-ти містах світу. На думку керівника закладу Руслана Бурлаченка, приєднання Вінниці до глобальної мережі некомерційних фондів Seed Forum Foundation, яка включає понад 24   тисячі менторів та інвесторів, допоможе молодим компаніям знайти міжнародних партнерів для просування власного бізнесу.

«ІТ-фахівці, які звертатимуться до нашого центру, отримуватимуть бізнес-допомогу, шукатимуть інвесторів через мережу Seed Forum та реалізовуватимуть власні проекти. На базі закладу проводитимуться хакатони, тренінги, семінари і бізнес-зустрічі, — каже Руслан. — Для зручності й комфорту в центрі створені сектори: зона очікування, презентацій, активного відпочинку, а також конференц-зал, дві зони для проведення skype-розмов та навіть кухня. Місця вистачить для всіх. Головне — бажання працювати».

Завітав на відкриття вінницького iHUB і президент Seed Forum Global Стейнар Корсмо. Він зауважив, що Вінниця має надзвичайний потенціал для розвитку ІТ-галузі. Тут діє два виші з підготовки спеціалістів інформаційних технологій. А тому проект, який реалізували за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та Посольства Королівства Норвегія в Україні, буде корисним і для Норвегії, і для України.

Погодився з цією думкою заступник посла Королівства Норвегії Річард Скарборо. Він зауважив, що в стабільній економіці України зацікавлені не лише українці, а й увесь світ.

«Україна — це величезний ринок і потенціал. Тому, інвестуючи у відкриття центру розвитку підприємництва і ІТ-технологій, ми інвестуємо у майбутнє економічних відносин між нашими державами», — підкреслив Річард Скарборо.

Першим кроком роботи центру стало підписання Меморандуму про співпрацю між Донецьким національним університетом та мережею некомерційних фондів Seed Forum Foundation.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати