Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українським потягам і літакам – найкращі технології

Американська General Electric підписала меморандуми про взаєморозуміння з УЗ та держпідприємством «Антонов»
22 липня, 11:17

Учора в Міністерстві інфраструктури відбулось підписання двох меморандумів, які повинні будуть, як зазначив міністр Володимир Омелян, привнести новітні технології на українську залізницю та у вітчизняне літакобудування, а відтак поліпшити якість сервісу для клієнта. Йдеться про укладений «Меморандум про взаєморозуміння» між компанією «Дженерал Електрик» та ДП «Антонов»; «Дженерал Електрик» та ПАТ «Укрзалізниця». Відповідно до тексту документа, в рамках співпраці з УЗ «буде розширено співпрацю в галузі розвитку і модернізації парку дизельних локомотивів на базі передових технологій GE», а ДП «Антонов» отримав доступ до двигунів, авіаційних систем і сервісу для літаків. Деталі — прямою мовою міністра інфрастурктури Володимира ОМЕЛЯНА.

ГОЛОС З ФЕЙСБУКУ

Володимир ОМЕЛЯН, міністр інфраструктури:

— На сто днів уряду підписали ще два важливі документи, до яких йшли дуже довго: Меморандум між General Electric та «Укрзалізницею» і між General Electric та ДП «Антонов».

Це стратегічні документи.

Відповідно до меморандуму з УЗ, буде розширено співпрацю в галузі розвитку і модернізації парку дизельних локомотивів на базі передових технологій GE.

Що стосується ДП «Антонов», то сьогодні фактично покладено початок співробітництва цього стратегічно важливого державного підприємства з GE. Меморандум передбачає можливість поставки двигунів, авіаційних систем і послуг для деяких літаків ДП «Антонов».

Це не лише співпраця з компанією-світовим лідером, це й співпраця з українським виробником.

«Укрзалізниця» проводить серію зустрічей як з Крюковським вагонобудівним заводом, так і з усіма іншими потенційними виробниками в Україні.

Ми хочемо бачити на ринку вільну конкуренцію, невисокі ціни та якісний продукт для клієнтів «Укрзалізниці».

Щодо ДП «Антонов» — залучення технологій Geneгal Electric — це черговий крок вперед для компанії. Сподіваюся, що ми отримаємо фантастичний світовий продукт, котрий зможе гідно конкурувати і посісти свою нішу як у вантажних, так і у пасажирських перевезеннях.

Приємно, що обидва документи підписано на площадці Міністерства інфраструктури.

ДОВІДКА «Дня»

General Electric — американська багатогалузева корпорація, виробник багатьох видів техніки, включаючи локомотиви, енергетичні установки (в тому числі і атомні реактори), газові турбіни, авіаційні двигуни, медичне обладнання, побутову та освітлювальну техніку, пластмаси та герметики.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати