Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від 25 000 до 75 000$ – за винахід

Вчора «народився» Український фонд стартапів
12 липня, 11:46

В Україні вчора, 11 липня, запрацював Український фонд стартапів. Прийом заявок з вересня. Можна отримати  від 25 000 до 75 000$. Фінансування на умовах гранту.

Український національний фонд стартапів — це державний інвестиційний фонд, рішення про якого уряд ухвалив ще в листопаді 2018 року. Гроші на його роботу і гранти надаватимуться з держбюджету. Відповідальною за створення Фонду виступає глава Міністерства фінансів Оксана Маркарова.

Фонд шукатиме стартапи, які планують працювати в усьому світі, не лише в Україні. Перевага віддаватиметься стартапам, що займаються агропромисловою технікою, медициною та біотехнологіями, кібербезпекою, енергетикою, «інтернетом речей», штучним інтелектом, Big Date, блокчейн тощо.

Наразі бюджет фонду становить близько 400 млн грн.

На початку гроші будуть надаватися під конкретні проекти. Головна умова для отримання фінансування від Фонду — офіційна реєстрація компанії, при цьому частина персоналу може працювати за кордоном. Держава не буде викупати частки компанії або становитися акціонером — на підтримку перспективних проектів надаватимуться лише гранти.

Для отримання грантів компанії мають подати заявку на сайт Фонду, а сама заявка має бути англійською мовою — це полегшить процес пошуку міжнародних інвесторів.

Заявки стартапів розглядатиме команда Фонду — вона проведе оцінку з юридичної точки зору і звузить кількість претендентів до фінального відбору. Остаточний відбір проектів буде проводити Комітет Фонду, який складається із п’яти експертів. В його рамках члени Комітету можуть попросити про співбесіду з командою.

Координатори Українського фонду стартапів обіцяли запустити сайт для реєстрації з початком роботи Фонду, проте наразі такого сайта не існує.

В уряді запевнили, що Міністерство фінансів не втручатиметься в роботу Фонду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати