Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відбулися перші тендери на електричку до «Борисполя»

30 березня, 11:13
ФОТО З САЙТА KBP.UA

Укрзалізниця через свій регіональний філіал «Південно-західна залізниця» оголосила два тендери в рамках оновленого проекту зі створення залізничного сполучення між Києвом і аеропортом «Бориспіль». Про це свідчать дані системи Prozorro, передає avianews.com.

Нагадаємо, 16 лютого прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що уряд підтримав будівництво лінії швидкісного залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль».

У протоколі наради зазначено маршрут руху поїздів: вокзал «Київ-Пасажирський» — станція «Видубичі» — вокзал «Дарниця» — ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль».

Передбачається, що до 1 червня Мінінфраструктури, Укрзалізниця і аеропорт «Бориспіль» мають провести необхідні організаційні та технологічні заходи, пов’язані з підготовкою і початком з 1 червня будівельних робіт. Пуск поїздів на новому маршруті має відбутися 1 грудня.

Згідно з раніше поданими планами, між Києвом і аеропортом «Бориспіль» курсуватимуть 11 рейкових автобусів PESA 620M, розрахованих на перевезення 91 пасажира, і два рейкових автобуси PESA 630М на 192 пасажири. Зараз ця техніка виконує рейси на регіональних маршрутах Укрзалізниці.

Вартість проїзду в поїзді між Києвом і аеропортом «Бориспіль» може становити 80—100 грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати