Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Вогнище» корупції

У НАБУ заявляють про загрозу зриву слідчих дій через пожежу в Солом’янському райсуді Києва
15 червня, 10:20

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) повідомляють, що поки не отримували офіційної інформації про неможливість розгляду вже поданих клопотань з боку суддів Солом’янського районного суду Києва, де в понеділок уранці сталася пожежа, проте констатують зрив плану слідчих дій (обшуків).

«За станом на 10 червня в Солом’янському районному суді Києва було близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, відносно яких ще не була винесена ухвала або прийняте рішення, проте не було зроблено відповідної постанови. Протягом понеділка, 13 червня, офіційної інформації про неможливість розгляду вже поданих клопотань з боку суддів Солом’янського суду не надходило», — йдеться в заяві прес-служби НАБУ.

Крім того, наголошується в інформації, в Солом’янський районний суд Києва детективами НАБУ і прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури було направлено два звинувачувальні акти. «Наразі доля матеріалів провадження з’ясовується», — додали в Бюро.

13 червня детективи планували подати на розгляд більше десяти клопотань, два з яких мали особливе значення. «Через пожежу план слідчих дій (обшуків) був зірваний, що змусить слідчих змінити тактику проведення розслідування», — наголосили в НАБУ.

Усього в штатному режимі суд Солом’янського району щодня розглядав по декілька процесуальних клопотань, які стосуються досудових розслідувань Національного антикорупційного бюро. З початку 2016-го всього їх було розглянуто понад тисячу.

У зв’язку із цим, НАБУ закликає всі служби, задіяні у розслідуванні й усуненні наслідків пожежі в Солом’янському суді, вжити необхідних заходів для швидкого відновлення його роботи. «У разі, якщо нормальна робота суду не буде відновлена найближчим часом, це матиме негативний вплив на якість і швидкість досудових розслідувань НАБУ», — попередили в Бюро.

У НАБУ наголошують, що пожежа не зупинить детективів у розслідуванні корупційних злочинів, проте окремі процесуальні дії можуть бути відтерміновані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати