Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«За вдосконалення теорії аукціонів...»

«Нобеля» з економіки отримали Пол Р. Мілгром та Роберт Вілсон
12 жовтня, 19:59

У Стокгольмі оголосили лауреатів премії Банку Швеції в пам’ять Альфреда Нобеля з економічних наук. Ними стали Пол Р. Мілгром та Роберт Вілсон.

Про це повідомляється на сторінці Нобелівської премії у Твіттері.

Вони стали переможцями «за вдосконалення теорії аукціонів та винаходи нових форматів аукціонів». На думку Нобелівську комітету, Пол Р. Мілгром та Роберт Вілсон не просто пояснили, як працюють аукціони та чому учасники торгів поводяться певним чином, а також використали свої теоретичні відкриття, щоб винайти абсолютно нові формати аукціонів для продажу товарів та послуг.

Нагадаємо, минулого року Нобелівську премію з економіки отримали Абхіджит Банерджі, Естер Дюфло та Майкл Кремер. Вони представили новий підхід до отримання достовірних відповідей про найбільш ефективні шляхи боротьби з бідністю у світі. Нині триває Нобелівський тиждень. Цього року призовий фонд Нобелівської премії становить 10 млн крон (1 млн дол.). Через пандемію коронавірусу вперше з 1944 року церемонія нагородження нобелівських лауреатів у Швеції проводиться без їхньої особистої присутності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати