Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Залізниця «нового покоління»

У Німеччині починає пасажирські перевезення перший у світі водневий потяг
20 вересня, 11:25

У Німеччині відбулася світова прем’єра першого водневого потяга, який розпочав  регулярні пасажирські перевезення вже з 17 вересня. Про це повідомляє ЦТС.

У присутності багаточисельних гостей і преси водневий потяг Coradia iLint виробництва компанії Alstom прибув на станцію. З 17 вересня цей і ще один аналогічний потяг вводяться в комерційну експлуатацію і почнуть перевозити пасажирів на регулярній основі. Потяги курсуватимуть  маршрутом Куксхафен (на березі Північного моря) — Бремерхафен — Бремерферде — Букстехуде (в околицях Гамбурга).

На даному приблизно 100-кілометровому напрямі водневі потяги Coradia iLint повинні з часом замінити всі дизельні потяги, які тут експлуатує компанія EVB.

Нові потяги з низьким рівнем шуму та нульовим рівнем викидів вуглекислого газу здатні розвивати швидкість до 140 км/год. Заправлятися вони будуть за допомогою мобільної водневої станції, яка буде поряд зі станцією Бремерферде. Однієї заправки повинно вистачати для роботи протягом цілого дня або на 1000 км шляху.

Стаціонарна заправна станція буде встановлена після того, як Alstom поставить все 14 водневих поїздів, передбачених контрактом з Міністерством транспорту Нижньої Саксонії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати