Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Жовті лінії»

Мінрегіонбуд запроваджує нові обмеження забудов
16 травня, 11:31

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, запроваджує нові лінії обмеження забудови — «жовті лінії», що визначають межі максимального розповсюдження завалів житлової, громадської та промислової забудови у разі їх руйнування та можливих надзвичайних ситуацій. Відповідні зміни містяться в новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев ПАРЦХАЛАДЗЕ, передає www.kmu.gov.ua.

«Жовті лінії» необхідні для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів у випадках руйнування будівель чи інших надзвичайних ситуацій. Тому, відповідно до цих змін, що ближче до евакуаційних шляхів буде розташована будівля, то нижчою за висотою вона має бути. Так, найвищі будівлі або споруди мають бути розташованими якнайдалі від основних доріг та магістралей», — сказав він. Дані обмеження визначаються при розробленні документації з просторового планування лише для категорованих населених пунктів.

Нагадаємо, відповідно до цього ДБН запроваджено також «блакитні лінії» для обмеження висотності забудови у населених пунктах і «зелені лінії» для обмеження забудови в зелених, ландшафтних та рекреаційних зонах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати