Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На честь загиблих воїнів-вертолітників

На горі Карачун відбувся авіаційний парад
26 червня, 14:39

24 червня на горі Карачун вшанували пам’ять героїв АТО — екіпаж підполковника Андрія Бєлкіна на Мі-8МТ, які загинули на цьому місці рік тому, повідомляє сайт Міністерства оборони.

На панахиду вшанувати подвиг кавалерів ордену Богдана Хмельницького III ступеня командира вертольоту підполковника Андрія Бєлкіна, льотчика-штурмана — капітана Дмитра Шингура, бортового техніка — майора Руслана Мазунова прибули рідні та друзі, бойові побратими, представники місцевої громади, громадські активісти та небайдужі пересічні українці. Торік загинули й солдат Олексій Волоха та старший солдат Олександр Кондаков. Ще четверо загиблих — співробітники СБУ. Вшановуючи пам’ять героїв, радник міністра інформаційної політики України в АТО Олександр Бригинець зазначив, що слово «Карачун» стало першим героїчним символом російсько-української війни. За його словами, тут сконцентровано безліч українських подвигів і здобуто першу та ключову перемогу над окупаційними терористичними підрозділами.

Присутні поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку з іменами Героїв, ушанувавши пам’ять загиблих хвилиною мовчання. А військові авіатори, за армійською традицією, на своїх крилатих машинах один за одним пролетіли у небі пам’ятним колом над місцем загибелі побратимів. Фото надано МІНОБОРОНИ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати