Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коронавірус у серці Британії

Як себе почуває принц Чарльз?
26 березня, 17:57

Принц Уельський має позитивний результат на коронавірус, оголосили працівники лікарні Кларенс Хаус. Як повідомляє британська служба ВВС, 71-річний принц Чарльз проявляє легку симптоматику, «залишається в доброму стані», заявив речник, додавши, що герцогиня Корнуоллська також пройшла тестування, але не має вірусу. Букінгемський палац заявив, що королева Єлизавета II  востаннє бачила свого сина, спадкоємця престолу, 12 березня, але він тоді був «у здоровому стані». У заяві Кларенс Хауса сказано: «Відповідно до уряду та медичних порад, принц і герцогиня зараз самоізолюються вдома у Шотландії.  Неможливо встановити, від кого принц спіймав вірус через велику кількість контактів, які він здійснював у своїй публічній ролі протягом останніх тижнів».

Герцог та герцогиня прибули до Шотландії у неділю. Чарльз виявляв легкі симптоми протягом вихідних, і в понеділок його протестували в Абердинширському госпіталі повторно. Результат позитивний. Хоча Чарльз все ще працює і перебуває в хорошому настрої. До речі,  мати та син мали більш тривалий контакт під час Дня співдружності. Важливо ще раз підкреслити, що Королева у здоровому стані. Вона переїхала до Віндзора минулого тижня з герцогом Единбургським, який приїхав зі своєї звичайної резиденції у Сандрінгхемі в Норфолку. Зважаючи на їх вік, 93 та 98 років відповідно, треба бути особливо обережними... Нині принц Чарльз і його дружина Камілла дотримуватимуться порад уряду та будуть ізолюватися окремо. З ними є невеликий персонал — і, як очікується, Чарльз зараз буде в Шотландії пару тижнів, обужаючи від симптомів. Остання публічна поява  принца відбулася 12 березня, коли він відвідував вечерю на допомогу австралійському центру полегшення пожежі та відновлення.

Джерело палацу заявило, що принц розмовляв і з королевою, і з його синами — герцогами Кембриджськими та Сассексськими — і перебуває у хорошому настрої. Британський принц Чарльз (на фото) вітає без рукостискань Патріцію Джанет Шотландську, баронесу Шотландії Асталь, коли він прибуває разом з Каміллою, герцогинею Корнуолл, щоб відвідувати прийом Співдружності в будинку Марлборо в Лондоні. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати