Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Поєднання стихій

Воїни з Фіджі — зустрічають свою королеву
31 січня, 12:01

Британська королева Єлизавета II вперше у новому році взяла участь у офіційній події — вона відвідала виставку в місті Норвіч, присвячену мистецтву і культурі островів Фіджі. 90-річна королева тривалий час не з’являлася на публіці після важкої застуди, на яку захворіла під час різдвяних свят. Через неї Єлизавета навіть вперше за багато десятиліть пропустила святкову церковну службу. При виході з машини її зустрічали воїни, вдягнені у народні фіджійські наряди, які складаються лише зі спідниць із сушених ниток кори дерева.

Дивлячись на фото, складається враження, що на ньому зображено зустріч стихій, огранених цивілізацією. Представником однієї є воїн з колишньої колонії — Республіки Фіджі, куди Великобританія принесла цивілізацію. І, мабуть, не випадково ця острівна країна вибрала собі девіз: «Бійся Бога і почитай Королеву». А інший — монарх, який відмовився від усіх спокус і шістдесят років бездоганно виконує королівський борг перед своїми підданими.

На виставці фіджійської культури у Центрі візуальних мистецтв в Університеті Східна Англія було представлено багато унікальних і дорогоцінних експонатів, серед яких були не тільки статуетки, тканина і кераміка, а й скульптури зі слонової кістки, а також різноманітні племенні регалії. Британські ЗМІ повідомляють, що Єлизавета II серед експонатів упізнала багато предметів побуту і культу, наприклад табуа (зуб кита для урочистих церемоній), який їй показували ще під час її першого королівського візиту на Фіджі 1953 року. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати