Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зміни в королівській родині

Гучна заява в ЗМІ від принца Гаррі та Меган
10 січня, 13:00

Портрет королівської родини оновився, а за ним оновилася і ситуація в королівській родині, адже  принц Гаррі та Меган вирішили «відійти від королівських справ», — як повідомляють іноземні ЗМІ. Герцог та герцогиня Сассекські оголосили, що відступляться від обов’язків членів королівської родини і працюватимуть, щоб стати фінансово незалежними.

Як повідомляє британська служба Бі-Бі-Сі, «з жодною іншою королівською особою — зокрема королевою чи принцом Вільямом — не проводилося консультацій перед заявою, і Букінгемський палац «розчарований». Старші члени королівської родини, як вважають, «постраждали» від такого оголошення.

У своїй несподіваній заяві, опублікованій на сторінці в Instagram, подружжя сказало, що прийняло рішення «після багатомісячних роздумів та внутрішніх дискусій». Вони  планують збалансувати свій час між Великобританією та Північною Америкою, «продовжуючи шанувати наш обов’язок перед Королевою, Співдружністю та  меценатами». «Цей географічний баланс дозволить нам виховувати сина з вдячністю за королівську традицію, в якій він народився, а також надає нашій сім’ї простір для зосередження уваги на наступній главі, включаючи запуск нашої нової благодійної організації», — повідомляє пара.

Королівський кореспондент Бі-Бі-Сі Джоні Даймонд  написав, що «Розчарування чиновників палацу є досить сильним». «Це, очевидно, є великим розривом між Гаррі і Меган з одного боку, і рештою королівської родини з іншого».

Прессекретар Букінгемського палацу заявив, що обговорення з герцогом та герцогинею щодо їхнього рішення відступити були лише «на ранній стадії», додавши: «Ми розуміємо їхнє бажання скористатися іншим підходом, але це складні питання, які потребують часу для розробки». Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати