Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корона «Дня» – Олександру РОЙТБУРДУ

як герою музейної справи
27 грудня, 11:10

Одним із найбільших довколамистецьких скандалів минулого року стало звільнення відомого художника Олесандра Ройтбурда — посади директора Одеського художнього музею. «День» неодноразово писав про цю ситуацію.

Як відомо, Ройтбурд виграв конкурс на цю посаду в 2017. Буквально з першого ж дня роботи йому почала активно перешкоджати Одеська облрада, тон у якій задавали діячі горезвісного «Опоблоку», зокрема, відомий шанувальник «русского мира» Віталій Саутьонков. Незважаючи на це, Ройтбурд провів у музеї ремонт, розпочав системну  реставрацію картин, регулярно влаштовував там лекції та концерти відомих поетів, музикантів, артистів, започаткував школу юного музейника, в яку охоче ходили діти, зібрав пожертв музею від меценатів на 1,2 млн гривень, поповнив колекцію десятками нових робіт, встановив квитковий принтер, виграв грант від УКФ на 313 000 грн; а загалом за рік музей заробив на квитках і екскурсіях 1 760 975 грн.

Але дива не сталося.  4 вересня 2019 року Одеська обласна рада звільнила Олександра Ройтбурда з посади. Руськомирна потолоч з депутатськими квитками вчергове перемогла.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати