Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Афіша

20 квітня, 10:28
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

КОНЦЕРТ ТИЖНЯ

Хіти «ВВ», українські й світові шедеври — 29 квітня, Freedom Event Hall (Київ)

Це буде великий сольний концерт Олега Скрипки, лідера гурту «ВВ», який виступатиме у супроводі Національного оркестру народних інструментів (НАОНІ). Артисти представлять слухачам своєрідний музичний калейдоскоп: від фольку і класики до сучасних ритмів, а унікальність звучання відомих композицій додасть вишуканого шарму та музичної енергії всім номерам програми. Олег Скрипка виконає пісенний вінок, «сплетений» із хітів народних та авторських українських пісень. Зокрема, лунатимуть легендарні «Очі чорні» та «Щедрик», а відомі композиції «Весна» та «Країна мрій» заграють новими відтінками у несподіваному оркестровому аранжуванні. Кожен виступ Олега Скрипки — це завжди унікальне поєднання авторської інтерпретації народного стилю, шаленої енергії та харизми артиста. Не залишить байдужими віртуозність музикантів оркестру НАОНІ, які можуть зіграти все! Цей колектив, яким керує легендарний маестро Віктор Гуцал, підкорює серця різних шанувальників музики. Нагадаємо, нині «НАОНІ Оркестра» — провідний творчий колектив України, переможець «Битви оркестрів» у нашій країні та Молдові.


ВИСТАВКА ТИЖНЯ

«Василь Верещагін. Небезпечна подорож завдовжки у життя» — 30 квітня, Національний музей «Київська картинна галерея»


ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО «КИЇВСЬКОЮ КАРТИННОЮ ГАЛЕРЕЄЮ»

Ця виставка приурочена до 175-річчя від Дня народження живописця, літератора, одного з найвідоміших художників-баталістів. Буде представлено твори живопису та графіки, що зберігаються у фондах музею. За своє життя Василь Васильович Верещагін (1842—1904 рр.) відвідав багато країн Європи, був у Туркестані, на Кавказі, в багатьох містах США, на Далекому Сході, в Японії, Індії, на Філіппінах та Кубі. Він багато подорожував й рідною країною. Художник зображав людей різних національностей, змальовував прекрасні пам’ятки архітектури, фіксував переломні події історії та побут звичайних людей. До найбільш цінних графічних робіт Верещагіна належить серія робіт, виконаних під час його подорожі Кавказом, Закавказзям, а також Середньою Азією. Найцікавішими є олівцеві ескізи до всесвітньо відомих картин Туркестанської серії Верещагіна: «Апофеоз війни», «Смертельно поранений», «Тріумфують», «Виглядають», «Продаж дитини-невільника» та ін. Також широко представлена «Балканська серія» картин, яку вважають найбільш значущою в творчості митця («Пікет на Дунаї», «Переможці», «Шпигун», «Два яструби»). Виставка триватиме до липня.


ФІЛЬМ ТИЖНЯ

«Королева Іспанії» — в українському кінопрокаті


ФОТО З САЙТА KINOAFISHA.UA

Ця стрічка є продовженням фільму «Дівчина твоєї мрії» (1998 р.), для якого відомий кінорежисер Фернандо Труеба знову запросив на головну роль Пенелопу Крус (актриса прекрасно зіграла в першій частині). Нині антураж і загальна постановка картини зберегли свій шарм, але з однією значною зміною — вигадана діва Макарена Гранада вже стала знаменитістю світового масштабу. Минуло майже 20 років... Актриса залишила Голлівуд. Її запросили зіграти роль королеви Ізабелли I. Після повернення до Іспанії кінодіва Гранада зустрічає давнього знайомого, з яким у неї був службовий роман, знаменитого кінорежисера Бласа Фонтіверосі (Антоніо Ресінес). Він утік, рятуючись від фашистів, із Франції й також через багато років повернувся на Батьківщину. І раптом, просто під час зйомок, Бласа забирає секретна поліція, й він потрапляє в трудовий табір у горах... Дія фільму відбувається в повоєнній Іспанії 1950-х — період, коли країна тільки-но почала відновлюватися після Другої світової війни. В ролях: Пенелопа Крус, Кері Елвіс, Менді Петінкін, Хуан Антоніо Байона, Хав’єр Камара та інші актори.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати