Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Амбітні та креативні

2 вересня виставою «Наташина мрія» театр «Золоті ворота» відкриє 37-й сезон
26 серпня, 09:11
У ВИСТАВІ «НАТАШИНА МРІЯ» ГОЛОВНІ РОЛІ ВИКОНУЮТЬ ІРИНА ТКАЧЕНКО ТА ОЛЕНА БУШЕВСЬКА / ФОТО СЕРГІЯ КАЗАРЯНА

«Наташину мрію» можна назвати виставою-сповіддю (постановку за п’єсою Ярослави Пулінович здійснив Стас Жирков, а головні ролі виконують Ірина Ткаченко та Олена Бушевська, актриса Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра). Героїні мають однакове ім’я — Наташа, але життя у них кардинально різне. Одна — вихованка дитбудинку, а інша живе у забезпеченій сім’ї. Та дівчата мають схожу мрію — бути щасливою і зустріти справжнє кохання...

Треба зазначити, що творча команда «Золотих воріт» під орудою художнього керівника Стаса Жиркова вже третій рік дуже впевнено працює. Хоча їхня сцена невелика, але майже кожна нова робота колективу не проходить поза увагою театралів. Одним із їхніх «коників» є співпраця з кращими молодими режисерами України та звернення театру до нової драматургії, не тільки національної, а й зарубіжної. Постановки «Золотих воріт» часто порушують гострі суспільні проблеми.

Як розказав «Дню» керівник літчастини театру Віктор Собіянський, першою прем’єрою нового сезону стане вистава «ЯК НЕ СТАТИ ПОРОХОМ», яка ставиться Івано-Франківським режисером Орестом Пастухом за п’єсою нашого сучасника Дєрдя Шпіро (Угорщина), де піднімаються такі важливі теми, як віра в демократію, проблема безробіття та втрачених можливостей. Прем’єра планується наприкінці вересня.

Цьогоріч продовжиться співпраця з «Театром Переселенця» та німецьким режисером Георгом Жено, проект буде створено на основі трьох п’єс відомого драматурга Максима Курочкіна, четверта п’єса буде написана під час репетиційного процесу постановки, прем’єру якої намічено на жовтень.

Режисер Влада Бєлозоренко обрала для своєї нової постановки п’єсу відомого сучасного драматурга Павла Ар’є «Кольори»( Україна — Німеччина). До роботи над виставою буде залучено жіночий склад акторської трупи театру. Глядачів запросять подивитися новинку у кінці січня.

Постановку за п’єсою Анни Яблонської «Занедбане радіо», у якій досліджується непроста проблема конструювання сімейних стосунків у сучасному світі, в березні здійснить відомий київський режисер Тамара Трунова.

В кінці театрального сезону Павло Ар’є пообіцяв написати нову п’єсу, і драматург виступить режисером майбутньої постановки.

Впродовж сезону три молоді студенти-режисери Даяна Зима, Тетяна Губрій та Ірина Шимоняк (майстерня Андрія Білоуса та Стаса Жиркова) створять вистави за сучасною драматургією.

Із 25 по 30 жовтня відбудеться фінальний етап Міжнародного конкурсу постановок молодими режисерами в жанрі малі театральні постановки Small Theater Productions. Організатори конкурсу-лабораторії: Національна оперета, Художньо-концертний центр їм. І. Козловського, театр «Золоті ворота», Державна агенція промоції культури України та Продюсерський центр Open Doors.

У середині листопада театральний хіт — вистава «Сталкери» поїде на Міжнародний молодіжний театрально-музичний фестиваль у Мюнхен (Німеччина) і на театральний форум до Гданська (Польща).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати