Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чотири локації для музики

У Південній Пальмірі з 10 по 23 серпня триває фестиваль ODESSA CLASSICS
11 серпня, 10:02

Концерти відбуваються на 4 локаціях: в Одеському оперному театрі, в філармонії, на Потьомкінських сходах та у Зеленому театрі. Президентові фесту Олексію Ботвінову вдалося не тільки значно зберегти програму, яку організатори оголошували до пандемії, але й до афіші додати ще кілька  концертів та інших музичних подій. Всі рекомендації МОЗ дотримуються під час акцій!

Відкрив фест Цюріхський балет — YEN HAN BALLET COMPANY ZURICH в Одеській опері, а музичний акомпанемент — соло на фортепіано виконав Олексій Ботвіновю Треба зазначити, що протягом багатьох років триває творча співпраця цього славетного колективу і українського музиканта. Ботвінов грав наживо з артистами танцювальних труп Хайнца Шперлі та Йен Хан та весь цей час мріяв про можливість привезти танцюристів до своєї рідної країни. Нарешті це вдалось!

11 серпня в Філармонії виступить італійський піаніст П’єтро де Марія, який став справжнім відкриттям минулорічного ODESSA CLASSICS. І от нова зустріч меломанів з віртуозом.

12 серпня у Зеленому театрі представлять музичний експеримент, що  розпочався більш, ніж 10 років тому. Олексій Ботвінов та турецький перкусіоніст Бурхан Очал почали грати «Голдьберг-варіації» Баха — один з найскладніших в історії класики творів. Потім митці «замахнулися» на музику інших композиторів: від Мусоргського до Рахманінова...

13 серпня в Оперному театрі представлять вечір, який  відрізняється від концертів музики в стилі бароко. Даніель Хоуп — крім того, що видатний британський скрипаль, художній керівник двох оркестрів: в Швейцарії та США, президент Бетховенського дому в Боні, — ще й відомий популяризатор класики. І ще він — ведучий програм на радіо та письменник. Створюючи цей проект, артист придумав зробити його не тільки музичним, але й розмовним...

Програма фесту — різнобарвна: відбудуться виступи Камерного оркестру Одеської філармонії під батутою Ігоря Шеврука, соліст — Вадим Репін (скрипка) , два вечора гратиме Себастіан Кнауер (він двічі виступав на фестивалі ODESSA CLASSICS і вже має своїх  палких фанів).

17 серпня лунатимуть твори Баха, Гласса, Вівальді та Пярта., якм виконуватимуть Гедімінас Гелготаса (Литва) та камерний ансамбль New Ideas Chamber Orchestra NICO (до карантину ці музиканти збирали аншлаги у всіх країнах Західної Європи). А «революційних» литовських музикантів у ЗМІ вже прозвали «рок-зірками класичної сцени».

21 серпня мав відбутися концерт Естонського національного симфонічного оркестру, але через пандемію коронавіруса його перенесено на 5 червня наступного року!

22 серпня на Потьомкінських  сходах лунатиме опен-эйр 2 концерт Рахманінова, соло — Олексій Ботвінов разом із музикантми Національного симфонічного оркестру України, диригент Володимир СіренкоЮ а також оркестранти виконають твори Моцарта, Березовского, Бортнянського, Лысенка та Скорика. Закриє фест виступ зіркового скрипаля Лінуса Рота і Камерного оркестру Одеської філармонії під орудою Ігоря Шаврука — пролунаї легендарний концерт Мендельсона мі мінор.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати