Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль нескінченного звучання

...познайомить глядачів із музикантами нової генерації
13 листопада, 11:02
16 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ЧЕТВЕРТИЙ КОНЦЕРТ SONOR CONTINUUS. НА ФОТО — ОДИН ІЗ УЧАСНИКІВ ФЕСТУ, ВІДОМИЙ СКРИПАЛЬ КИРИЛО СТЕЦЕНКО / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Відродження академічної музики в Україні, розвиток виконавського мистецтва, знайомство київських слухачів з провідними музикантами нової генерації — так визначив цілі нового Фестивалю камерної музики Sonor Continuus його засновник, український композитор Павло Колпаков. У програмах — камерна музика різних епох, від бароко до наших днів, а також обов’язково виконуються твори сучасних українських композиторів (вже пролунали твори Євгена Станковича, Володимира Рунчака і Олега Безбородька).

В концертах беруть участь солісти музичного колективу Sonor Continuus, у складі якого — лауреати міжнародних і всеукраїнських конкурсів Арсен Яковенко, Роман Рєпка, Роман Лопатинський, Юліана Румянцева, Дмитро Чоні, Поліна Сасько (фортепіано), Орест Смовж (скрипка), Устим Мельник, Олександр Авраменко (кларнет), Геннадій Кот, Марія Кривоніс (гобой), Тарас Осадчий (фагот), Жанна Марчинська, Євген Пєчніков (віолончель), Денис Смірнов (флейта), Роман Фотуйма (саксофон), Ганна Коваль і Соломія Приймак (сопрано). Гостями фестивалю була скрипачка Мирослава Которович та її ансамбль «ArteХатта», а в грудневому концерті візьме участь Київський квартет саксофоністів.

Виступи солістів Sonor Continuus відбувалися на міжнародному музичному фестивалі «Прем’єри сезону», в Будинку освіти і культури «Майстер-клас» («Класика щоп’ятниці»), в Будинку Актора, Шоколадному будиночку, архіві-музеї літератури і мистецтва України («Мистецькі зустрічі в Архіві-музеї»), а також було зроблено фондові записи на Українському радіо.

16 листопада відбудеться четвертий концерт нового фестивалю, в якому прозвучать твори Каччині, Моцарта, Брамса, Сен-Санса, Чайковського, Дебюссі, Веберна, твір Павла Колпакова «Гра в бісер» для флейти-соло, виконавець — Денис Смірнов, а також Тріо для двох скрипок та фортепіано молодого композитора Всеволода Сіренка, виконавці — Віктор Андрейченко, Олексій Рябінін і Микита Шпанько. В концерті візьме участь заслужений артист України скрипаль Кирило Стеценко.

Нагадаємо, фестиваль відбувається протягом року кожної третьої суботи місяця в концертному залі Національної спілки композиторів України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати