Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гімн коханню

Ольга Нагорна — «під руку» з Віолеттою вже 18 років!
11 жовтня, 00:00
ОЛЬГА НАГОРНА МАЄ ЧИСТИЙ КРИШТАЛЕВИЙ ГОЛОС ШИРОКОГО ДІАПАЗОНУ. СПІВАЧЦІ ВЛАСТИВИЙ НЕПОВТОРНИЙ СТИЛЬ В ІНТЕРПРЕТАЦІЇ ОБРАЗІВ СВІТОВОЇ ОПЕРНОЇ КЛАСИКИ. ФОТО З КОНЦЕРТУ В НАЦІОНАЛЬНІЙ ОПЕРІ, ПРИСВЯЧЕНОГО 70-РІЧЧЮ А. СОЛОВ’ЯНЕНКА / ФОТО КОСТЯНТИНА ГРИШИНА / «День»

17 жовтня в Національній опері лунатиме легендарна «Травіата» Джузеппе Верді.

Вистава завжди проходить із аншлагами і прикрашає столичну афішу з... 1994 року!

Постановку опери здійснили: режисер Дмитро Гнатюк, музичний керівник — Віктор Думанеску (Румунія), диригент — Олександр Барвінський, художник — Марія Левітська, хормейстер — Лев Венедиктов, хореограф — Анатолій Шекера.

«Травіата» стала знаковою в долі Ольги Нагорної.

Це була її дипломна робота в Київській консерваторії (клас Євгенії Мірошниченко) і дебют як солістки на сцені Національної опери.

«Віолетта — велика й важка партія, — розповідає Ольга Нагорна. — Ця роль потребує показати, як ти володієш голосом, а також драматичним даром у розкритті образу. Про таку роль може мріяти будь-яка оперна співачка — приголомшлива музика Верді й величезний трагізм глибини характеру героїні, її самопожертва заради кохання».

Нагадаємо, оперу «Травіата» було створено Джузеппе Верді за мотивами роману Дюма-сина «Дама з камеліями».

Уперше вона побачила світло рампи 1853 року у Венеції і зі скандалом провалилася, але за рік її знову було поставлено, і вона вже мала величезний успіх.

Незвичайним для оперної постановки того часу був вибір головної героїні, знехтуваної вищим товариством (Віолетта Валері — куртизанка, хазяйка модного салону в Парижі, красуня, невиліковно хвора на туберкульоз).

Заради щастя милого вона приносить у жертву своє кохання.

Нині «Травіата» є однією з найзнаменитіших опер у репертуарі світового музичного театру.

У середу у виставі, крім Ольги Нагорної, виступлять: тенор Олександр Дяченко (Альфред), баритон Гарі Сетьян (Жорж Жермон), мецо-сопрано Тетяна Пименова (Флора), тенор Іван Березовський (Гастон) та інші. А за диригентським пультом буде маестро Олександр Барвінський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати