Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київська фортеця запрошує на «Театральні суботи»

29 листопада, 11:20
7 ГРУДНЯ У МУЗЕЇ «КИЇВСЬКА ФОРТЕЦЯ» ВІДБУДЕТЬСЯ ВИСТАВА «ЧУДНИЙ ЕПІЗОД» (ЗА ОПОВІДАННЯМ ВОЛОДИМИРА ВИННИЧЕНКА) / ФОТО З АРХІВУ ТЕАТРУ «МАСКАМ РАД»

У стінах загадкової фортифікаційної споруди, кожної другої суботи місяця, глядачі можуть  подивитися сучасні камерні вистави (у рамках спільного творчого проекту Музею «Київська фортеця»  та Театру «Маскам Рад»). Показ відкрила постановка «Шабаш на двох» — п’єса-притча про кохання та людські взаємини.

А 7 грудня  відбудеться  вистава «Чудний епізод» (за оповіданням Володимира Винниченка).

— Проект «Театральні суботи» стане корисним досвідом і для нашого творчого колективу, і для керівництва Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця», — розповідає керівник Театру «Маскам Рад» Інна ГОНЧАРОВА. — Ми вирішили поєднати дві культурно-просвітницькі складові: візит до визначної історичної пам’ятки та знайомство з витворами театрального мистецтва. Обидві складові заслуговують уваги, адже багато навіть корінних киян ніколи не відвідували територію та експозицію Київської фортеці. Наразі керівництво музейного комплексу, яке докладає багато зусиль для збереження унікальної пам’ятки, має бажання надати друге життя залам стародавньої фортеці. Тут йтимуть вистави, обмінюватимуться думками люди.  21 грудня організатори «Театральних субот» запросять киян  подивитися казку для дітей та дорослих «Ніч перед Різдвом» (за повістю Миколи Гоголя).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати