Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Лебедине озеро». Новий погляд

15 травня у Національній опері виступатимуть світові зірки — Метью Голдінг і Наталія Мацак
04 травня, 11:29
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ГАСТРОЛЕЙ

Прем’єр Королівського театру Метью Голдінг виконає партію Принца Зігфріда, а його партнеркою стане українська прима-балерина Наталія Мацак (на фото), яка виступить у двох колоритних образах — Одетти і Оділії.

За словами артистів, це буде абсолютно новий погляд на знаменитий балет легендарного хореографа Анатолія Шекери (1935—2000 рр.), який він поставив на київській сцені у 1995 році. Нині глядачі побачать нові декорації та костюми, які були спеціально пошиті за кордоном. До речі, зіркова пара Голдінг — Мацак з успіхом гастролювала у Франції, Німеччині, Бельгії, Голландії, а нині майстрів танцю побачать у Києві. Зараз у театрі відбуваються репетиції

— Ми впевнені, що зможемо здивувати глядачів, адже такої версії «Лебединого озера» ще ніхто не робив,, — каже Наталія МАЦАК.

До речі, шанувальники балету вже мали змогу насолодитися майстерністю Метью і Наталії, які з успіхом на початку року виступали у «Баядерці» (виставу знімав відомий французький канал Mezzo, що транслюється на Європу).

Метью Голдінг навчався у Королівській балетній школі у Лондоні й Універсальній академії балету у Вашингтоні. У якості гостя танцював у Гонконзькому, Англійському, Пекінському балеті. Виступав на фестивалі ім. Рудольфа Нуреєва, брав участь у Всесвітньому фестивалі балету в Токіо...

Наталія Мацак — переможниця міжнародних конкурсів, нині виступає на кращих майданчиках Франції, Італії, Греції, Іспанії, Великобританії, Швейцарії, Америки, Китаю, Кореї, Індії, не забуває і про Батьківщину — Україну.

Нагадаємо, прем’єра оновленої версії «Лебединого озера» присвячена 150-у сезону Національної опери України.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати