Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський «принц»

17 березня 13-річний піаніст Богдан Терлецький гратиме Перший фортепіанний концерт Ференца Ліста у Філармонії
15 березня, 11:17
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Виступ талановитого піаніста відбудеться за програмою «Інструментальні концерти з юними музикантами» у Львівській філармонії. Нагадаємо, наша газета уже писала про цього напрочуд здібного музиканта («Майбутні «королі фортепіано», «День» від 26 квітня 2018 р.). Богданові аплодували меломани Польщі, у творчому активі піаніста вже є запис альбому, 2017 року він з успіхом виступав в Італії — феєричну перемогу у своїй віковій категорії здобув на VII Міжнародному фортепіанному конкурсі Junior e Senior» у Мілані в Концертній залі Палацу Дж. Верді. А минулого року Б. Терлецький став переможцем ХІІ Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця в «Молодшій групі», який відбувся у Києві. Публіка і журі відзначили, що у нас засяяла нова зірочка.

— Богданчик неймовірно талановитий хлопчик і дуже перспективний піаніст, — розказала «Дню» після тріумфальної перемоги на Конкурсі ім. В. Горовиця педагог Львівської спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. С. Крушельницької Оксана РАПІТА. — Він закоханий у музику. Це його стихія! Він — нова зірка і своє подальше життя бачить лише в мистецтві. Коли сідає за інструмент, то навіть забуває про час. Думаю, що прізвище Терлецький меломанам обов’язково варто запам’ятати, бо Богдан ще не раз здивує своєю майстерністю і тонкою передачею відчуття творів, що їх виконує...

Як зазначили організатори вечора, в неділю відбудеться виступ ще одного талановитого музиканта: 14-річний скрипаль Богдан Луц гратиме перший концерт Ніколо Паганіні для скрипки з оркестром. Спеціальний гість — кларнетист Левін Кнайзель, учень музичної гімназії ім. К. Ф. Е. Баха (Берлін). Він зіграє перший кларнетовий концерт Вебера. Оркестром Львівської національної філармонії в цей вечір диригуватиме Сергій Хоровець.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати