Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майстер-класи від Людмили Монастирської

Знаменита співачка виступить у Києві в операх «Дон Карлос» і «Макбет»
06 грудня, 10:49
ЛЮДМИЛА МОНАСТИРСЬКА В ОПЕРІ «МАКБЕТ» / ФОТО ОЛЕКСАНДРА ПУТРОВА

Нині таланту Людмили Вікторівні аплодують меломани із різних країн світу. Голос співачки заворожує, і іноземні імпресаріо змагаються, аби Монастирська підписала з ними контракт. Графік знаменитої вокалістки розписаний на кілька років вперед — це виступи на провідних сценах світу, але Людмила Вікторівна не забуває і про Батьківщину, знаходячи «віконце», аби приїхати у Київ і зустрітися з армією  своїх українських фанів.

9 грудня співачка виконає партію Єлизавети Валуа в «Дон Карлосі», а 22 грудня постане в трагічному образі леді Макбет в опері «Макбет». Ці твори Дж. Верді є окрасою репертуару Людмили Монастирської та  афіші Національної опери України. Нагадаємо, вперше у Києві опера «Дон Карлос» була поставлена 1985 р., а 2012-го відбулося нове прочитання цього знаменитого твору (режисер Анатолій Солов’яненко, диригент Микола Дядюра, хормейстер Богдан Пліш, художник Марія Левитська). У суботу  партнерами  Л.Монастирської стануть солісти Національної опери: Андрій Романенко  (Дон Карлос), Михайло Кірішев (Родріго, маркіз ді Поза), Тетяна Пімінова (принцеса Еболі), Сергій Магера  (Філіпп II, іспанський король) і Тарас Штонда  (Великий інквізитор).

22 грудня шанувальники високого мистецтва не пропустять опери «Макбет», яка вважається вершиною творчості Джузеппе Верді, і цей твір сам композитор називав найкращим у своєму творчому доробку. Шекспірівська трагедія завдяки таланту маестро набула  драматично-демонічної пристрасті. Ця пристрасть — жага влади й панування, що не зупиняють людину ні перед чим...

Образ леді Макбет виконає Людмила Монастирська — володарка рідкісного за красою та силою драматичного сопрано. До речі, саме в цій партії 2011 р. відбувся  тріумфальний дебют  Людмили Вікторівни на сцені  Королівського театру «Ковент-гарден» у Лондоні.

— Принципова відмінність між Шекспіром і Верді, на мій погляд, у тому, що вердіївська леді Макбет — не монстр, не кричуще зло, як воно є, в чистому вигляді. Вона слабка людина, амбітна, жадаюча влади, і не більше того. Мені б хотілося, щоб це відчув кожен глядач у залі, — підкреслює Л. Монастирська.

Нагадаємо, 2007 р. постановка опери «Макбет»  на київській сцені стала спільним італійсько-українським творчим проектом: режисер Італо Нунціата, диригент Володимир Кожухар, хормейстер Лев Венедиктов і художник Марія Левитська і з того часу завжди відбувається з аншлагами.  22 грудня головні партії виконають: Геннадій Ващенко (Макбет),  Людмила Монастирська (леді Макбет), Сергій Пащук  (Малькольм), Олександр Бойко (Лікар) і Сергій Скочеляс (Макдуф).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати