Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музика в парку

Національний симфонічний оркестр України завершив свій сезон на свіжому повітрі
05 серпня, 19:01
ФОТО НАДАНО НАЦІОНАЛЬНИМ СИМФОНІЧНИМ ОРКЕСТРОМ УКРАЇНИ

Нагадаємо, протягом липня по вихідних днях на літній естраді Маріїнського парку (сцена «Мушля») лунала класична і популярна музика В. А. Моцарта і А. Вівальді, А. П’яццоли і М. Скорика, М. Березовського і Є. Станковича, Й. Штрауса і Н. Ротта, А. Кос-Анатольського і Г. Майбороди, Й. Брамса і К. Сен-Санса, Дж. Россіні і В. Польової, Ж. Бізе і П. Чайковського, М. Лисенка і В. Тольби. До того ж вперше в Україні прозвучали твори В. Вільямса, К. Фукса і Е. Шоссона у виконанні запрошеної солістки, американки українського походження, відомої скрипальки, педагога і волонтерки Соломії Івахів, а також віолончелістки Софі Шао, чий виступ відбувся за підтримки Посольства США в Україні та Університету штату Коннектикут.

— Підтримуючи давню традицію проведення концертів у Міському парку, яка ведеться ще з позаминулого сторіччя, наш колектив влаштовує музичні вечори, які проводяться на абсолютно безоплатних волонтерських засадах, — поділився своїми враженнями про цьогорічні «Літні музичні вечори»директор НСОУ Олександр ГОРНОСТАЙ. — Ми щасливі, що багато людей приходять на наші концерти, які чекають цілий рік, дзвонять, цікавляться, у якому форматі проходитимуть чергові заходи.

Мені здається, ми знайшли цікавий формат: це гра провідних артистів нашого оркестру, які подають свої пропозиції на виконання певних творів і тим підтверджують свій професійний статус не на конкурсі, а на публіці, що є набагато цінніше для нас. Протягом шести вечорів у таких концертах виступають до двадцяти наших артистів. Цього сезону це були Валерій Кузін, Оксана Кот, Олена Ікаєва, Віра Корнілова, Орест Криса, Павло Бойко, Євгенія Сіренко, Сергій Вакуленко, Тарас Осадчий, Олексій Ємельянов, Олександра Васильєва, Дмитро Ульянов, Мирослава Сіренко, Олександр Погорєлов, Олена Пушкарська. Серед них є досвідчені і зовсім молоді виконавці. Наймолодша — запрошена солістка Владислава Гаєнко (їй лише 12 років, але вона вже лавреат міжнародних конкурсів). Чотири роки тому вона дебютувала з нашим оркестром, тож цьогоріч своїм виконанням Другого концерту Моцарта продемонструвала своє творче зростання.

За диригентським пультом були художній керівник і головний диригент НСОУ Володимир Сіренко (на фото), а також його молодий колега Юрій Літун, який провів чотири з шести вечорів. Він досвідчений музикант-гобоїст, який, крім того, опанував симфонічне диригування в Київській консерваторії в класі професора В. Сіренка. Літун уже був головним диригентом духового оркестру Національної музичної академії України, головним диригентом Симфонічного оркестру китайського Kunming international Philharmonic, часто співпрацює з камерним ансамблем «Київські солісти», Національним президентським оркестром, молодіжним симфонічним оркестром INSO-Lviv.

Судячи з кількості людей, які в будь-яку погоду заповнюють амфітеатр, слухають і стоячи, і сидячи в проходах, літні концерти, які ми відновили шість років тому, не втрачають популярності. А для музикантів таке завершення сезону — це особлива радість прямого спілкування. Як правило на наші програми в парку приходять багато музикантів із інших колективів, туристів із-за кордону, відбувається спілкування в кулуарах. Тобто це дійсно велика емоційна подія в житті нашого колективу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати