Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мистецтво бурозему»

Під такою назвою 10 вересня вперше в Україні виступить бельгійський ансамбль Nadar
08 вересня, 13:31

Це один із найбільш популярних колективів у сфері нової музики та мультимедіа. 

Бельгійський ансамбль Nadar дебютує в Києві у рамках «ГОГОЛЬFESTу» (у приміщенні клубу Sentrum). Цей колектив існує з 2006 року, названо його на честь відомого авантюриста Гаспара-Фелікса Турнашона (1820-1910 рр.), відомого під псевдонімом Надар. Надихнувшись його обдарованістю у найрізноманітніших сферах, музиканти зробили мультижанровий підхід основою своєї творчості. Ансамбль Nadar бере постійну участь в усіх найбільших фестивалях сучасної музики, а також є одним з організаторів Літньої академії молодих музикантів у Синт-Ніклаасі.

У Києві буде представлено програму «Мистецтво бурозему» — трансмедійний проект, присвячений життю і творчості радянської андеграундної письменниці грецького походження Лесасерми Похунахіс (1926-1991рр.). Донька університетського професора лівих поглядів, Похунахіс в юному віці вступила до лав Грецького опору й пізніше була змушена тікати до СРСР. Потрапивши під одну з останніх хвиль сталінських репресій, письменниця кілька років провела в таборах, доки під час чергової ротації не загубилася разом із конвоєм у сибірських лісах, якими поневірялася наступні два роки. Найбільша праця її життя — книжка «Бурозем», що являє собою сотні тисяч сторінок епічної і ліричної поезії, містичних одкровень та афоризмів, в яких знайшли відображення всі етапи дивного життєвого і творчого шляху Похунахіс.

Проект «Мистецтво бурозему» вперше було представлено в рамках фестивалю UltimaOslo у вересні 2016 року. Він включає в себе концерт сучасної академічної музики, документальний фільм, а також виставку картин Лесасерми Похунахіс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати