Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На кримській ноті

Iз 26 по 29 травня у Вінниці відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль коротких оповідань «Intermezzo»
13 травня, 09:44
НА ФЕСТИВАЛІ «INTERMEZZO-2016» (У РАМКАХ КІНОПОКАЗІВ) ПОКАЖУТЬ СТРІЧКУ «ПІСНЯ ПІСЕНЬ» ЄВИ НЕЙМАН / ФОТО З САЙТА BBCI.CO.UK

Форум присвячений постаті видатного українського письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинського. Цього року заплановано 45 мистецьких заходів та перформенсів. Літератори, письменники, митці та кінорежисери з України, Польщі, Вірменії, Чехії, Великобританії та Білорусі намагатимуться через коротку прозу та кіно створити діалог і відобразити сучасність. Програма фесту присвячена Криму і кримським татарам пройде під гаслом «Приватні моря, спільні береги».

— Акцент робитимемо на творчість Михайла Коцюбинського в Криму, де 120 років тому він написав свої кримські новели, проявивши себе як письменник-модерніст європейського рівня, — розповідає програмний директор фестивалю Олександр ВЕШЕЛЕНІ. — Відкриватиме фест прем’єра кримськотатарської версії фільму «Татарський триптих», яка демонструватиметься на Європейській площі. Екранізація відбувалася 15 років тому, але саме у Вінниці, в центрі міста, кінострічку презентують кримськотатарською мовою. Важливими подіями стануть кінопокази фільмів «Къырым» Ксенії Жорноклей, «Пісня пісень» Єви Нейман, «Хайтарма» Ахмета Сеїтаблаєва. Цікавими обіцяють бути зустрічі з кінорежисером Наріманом Алієвим, який представить добірку своїх «Кримських історій», польським літератором Пйотром Пазінським та викладачем університету ім. А. Міцкевича Ришардом Купідурою. Також наші польські партнери підготували фотовиставку «Мустафа Джемілєв. Незламний борець за свободу прав людини». Її презентують у світлиці Музею Коцюбинського.

Окрім вище згаданих, почесними гостями фестивалю стануть білоруський письменник і перекладач Альгерд Бахаревіч, український письменник Тарас Прохасько, вірменська письменниця і драматургиня Неллі Шахназарян, британська письменниця і журналістка Лілі Хайд, українські авторки Наталка Сняданко, Маріанна Кіяновська та інші відомі митці.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати