Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Початок історії – «Кармен.ТV»

«Київ модерн-балет» святкує 10-річчя заснування колективу
18 жовтня, 10:16
ФОТО НАДАНО «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТОМ»

21 жовтня на сцені Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва артисти «Київ модерн-балету» представлять виставу, з якою яскраво дебютував цей творчий колектив.

А починалося все  25 жовтня 2006 р.,  коли  танцівники під керівництвом харизматичного хореографа Раду Поклітару яскраво заявили про те, що в нашій столиці з’явився театр сучасної хореографії — «Київ модерн-балет».   Хоча на той час молодий колектив не мав власної сцени, тому дебютував  у Національному театрі ім. І. Франка, представив виставу  «Кармен.TV». Цей балет не залишив байдужими глядачів, його високо відмітили критики (колектив було удостоєно премії «Київська пектораль» у номінаціях «Найкраща вистава року» і  «Найкраща робота балетмейстера» — Раду Поклітару).

Завдяки новаторській хореографії сценічне життя персонажів наповнилося зворушливими сучасними інтонаціями, зберігши при цьому шарм Іспанії XIX століття, а геніальна музика опери «Кармен» дала змогу балетмейстерові створити абсолютно нову виставу, не змінивши при цьому духу Жоржа Бізе.

— Я щасливий, що нині  у мене є свій рідний творчий дім, — зізнається Р. ПОКЛІТАРУ. — Я вдячний долі за те, що є сім’я — артисти, яким вдається зрозуміти мої ідеї, наскрізь пройнятися ними і відчайдушно яскраво й непристойно талановито донести їх до серця глядача. «Давай створимо театр», — сказав 2005-го меценат Володимир Філіппов... Мені тоді було 33 роки, я був вільним художником, ставив у різних театрах... Але це була пропозиція, від якої не міг відмовитися. Ми ризикнули, і в нас усе вийшло! Так зародився «Київ модерн-балет» — яскравий і не схожий на жоден інший колектив.

Сьогодні в репертуарі театру понад 20 вистав, а «Київ модерн-балет» став знаним колективом, який з успіхом гастролює не лише Україною, а й за кордоном.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати