Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про хоробрі серця

У кліпі Тетяни Піскарьової знялися боєць АТО та молода поетеса Майдану Анастасія Дмитрук
19 січня, 17:50
ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ ТЕТЯНИ ПІСКАРЬОВОЇ

«Расскажу тебе о любви: как я жду тебя, не сломайся!», — такими словами починається пісня, яку Тетяна Піскарьова написала на вірш Анастасії ДМИТРУК, тієї самої молодої поетеси, котру росіяни й досі засуджують за мегапопулярний в усій Європі твір «Никогда мы не будем братьями!».

У кліпі Настя вже не просто читає власний вірш — вона грає роль дівчини, яка проводжає бійця на війну. «Ніколи не думала, що, закінчивши КПІ, стану акторкою», — зізнається дівчина.

Презентація кліпу «Расскажу тебе о любви» збіглася в часі з днем жалоби за загиблими жителями Волновахи, а отже, мало нагадувала свято. Перш ніж на великих плазмових екранах показали відео, там був «закривавлений» напис: Je Suis Volnovakha, а, власне сам захід почався хвилиною мовчання...

— Сьогодні у нас зустріч однодумців, бо всі ми зараз мріємо про одне — мир. І саме ця мрія змушує кожного робити все, чим він може допомогти героям, які не шкодують власних життів, щоби ця жахлива, хоч і не оголошена, але війна, не дісталася наших із вами домівок, — підкреслила Т. ПІСКАРЬОВА.

За словами Тетяни, ідея створити пісню спільно з Анастасією Дмитрук виникла спонтанно — коли вони зустрілися в Ірпінському військовому шпиталі.

— Ця тендітна дівчинка, Настя, читала свої вірші воякам, і на очах у них блищали сльози, — згадує співачка. — А коли вона почала читати «Расскажу тебе о любви», у мене в голові зашуміло, не втрималася, підійшла: «Ви не проти, якщо я покладу це на музику»? Настя сказала: «Лише за!» — і вже тижні за два ми з нею сиділи в автобусі (я зараз фактично живу на колесах, їжджу виступати до бійців), увімкнула трек... І ми співали разом, а потім плакали... Знаєте, пісні, як і діти, народжуються зі сльозами на очах.

Присутні на презентації дізнавалися в Тетяни як у волонтера, чого найбільше нині  потребують воїни АТО, адже Піскарьова на зв’язку із багатьма з тих, із ким познайомилася під час виступів у шпиталях, військових частинах та звільнених від терористів містах.

— Я не раз чула від хлопців: «Ви, жінки, потрібні нам сильними». Знаєте, кожен везе воякам, що може: хтось — однострої і взуття, хтось — їжу, хтось — обладнання. А такі творчі люди, як я та Настя, везуть пісню і слово, позитивні емоції, моральну підтримку. Як артистка, маю надихати бійців на подвиги! І давати зрозуміти: хлопці, ми, українські жінки, гарні, стійкі й вірні, чекаємо на вас, повертайтеся до нас живими!

Українські військові добре сприймають як сувору лірику про війну (стрілецькі пісні, козацькі та й навіть російськомовні афганські), так і зворушливі. У мене вже склався цикл пісень, присвячених темі АТО, він має назву «Музичні листи на війну».

Деякі з пісень цього циклу — «Мій тато — герой!», «Хоробре серце» — Піскарьова виконала під час презентації. Послухати решту запросила на свій концерт, який відбудеться у малому залі Національного палацу мистецтв «Україна» 25 січня, в Тетянин день. «Расскажу тебе о любви» також звучатиме. «Як молитва за тих, кого накривають ворожі «гради», — говорить співачка. — І, зокрема, за хлопця, який знявся у нашому кліпі».

— Головний герой, якого ми бачимо на екрані, — це справжній боєць АТО, — розкрив таємницю режисер Влад КОЧАТКОВ, — його звати Віктор. Він молодий, але його вже з повним правом можна назвати людиною-легендою. Коли я дізнався його історію, в якому пеклі й під яким вогнем він вижив, вирішив: саме цей хлопець повинен зніматися, а не професійний актор, і таких людей-героїв треба показувати по телебаченню...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати