Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Процес»

Так називається перша спільна виставка Сергія та Давида Біби, яка відкрилася в Ужгороді
13 червня, 18:24
ФОТОІЛЮСТРАЦІЯ НАТАЛІЇ ПАВЛИК

Експозицію (понад два десятки картин) з доробку знаного закарпатського майстра Сергія Біби і його сина-школяра Давида представили в приміщенні Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді.

— Уся творчість — це пошук. Наше життя — це постійний процес, рух, навчання. Саме тому й виставка має таку назву. Певно, й наступна могла б так називатися — «Процес-2», адже ми й далі шукатимемо щось нове, будемо рухатися, а отже, перебувати в процесі... Я працюю в абстрактному мистецтві багато років і щоразу стараюся знайти іншу лінію, іншу гармонію — мені це цікаво. А ось син шукає себе, пробує й реалістичну манеру. Як на мене, процес створення роботи — це спілкування. Ми спілкуємося з твором: я доповнюю його, а він — мене, — цитує Сергія БІБУ zakarpat.brovdi.art .

Експозиція складається з робіт, виконаних олією та акрилом у абстрактному стилі.

Генконсул Словаччини в Ужгороді Мірослав Мойжіта наголосив, що подібні заходи відбуваються в приміщенні дипломатичної установи вже не перший рік — тут виставлялися картини і закарпатських, і словацьких майстрів пензля...

Нагадаємо,  Сергій Біба — член Національної спілки художників України, лауреат премії ім. Й. Бокшая та А. Ерделі (за серію «Зсуви»).

Працює в жанрі живопису, графіки та інсталяції. Основна обрана мистецька течія — авангардизм, що має десятки різновидів. Митець експериментує з формою, кольорами, фактурою, весь час перебуває у творчому пошуку нових технічних прийомів, способів самовираження.

У композиціях домінують майже геометричні, різнокольорові площини і напівабстрактні форми, з якими майстер сміливо грається, при цьому нерідко зумисно не називає свої роботи, даючи можливість глядачеві самостійно відчувати й тлумачити побачене («Хрест» (1995), «Психоматика» (1996), «Час літати» (1997), «Яскравий початок» (1998), «Загублені звуки» (1999), «Комунікативне рішення», «Сонячний зайчик-2» (2001). Роль кольору є не тільки конструктивним елементом для митця — він є найсильнішим емоційним фактором його полотен.

Твори митця  зберігаються у музеях, галереях, приватних колекціях України, Словаччини, Чехії, Польщі, Угорщини, Румунії, колишньої Югославії, Німеччини, Нідерландів, Італії, Швейцарії, Австрії, Данії, Ізраїлю, Японії, США. https://zakarpat.brovdi.art/khudozhnyky/myttsi-zakarpattia/biba-sergij

Давид Біба ще школяр, але у його доробку вже чимало робіт. Хлопець працює не лише з олійними фарбами та акрилом, але пробує себе й у графіці — пастелі, олівці, акварелі.

Вернісаж можна побачити впродовж двох місяців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати