Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Приховане»

У Львові відкрили виставку робіт студентів Академії мистецтв
08 грудня, 10:10
ФОТО ПАВЛА ПАЛАМАРЧУКА

Експозицію під назвою «Приховане» розгорнуто у галереї в альма-матер  Романа Хруща і Зоряни Савки, і це перша персональна виставка живопису молодих митців — випускників Коледжу ім. Івана Труша, тепер — студентів ЛАМ. 

Виставка комплексно представляє живописні експерименти двох авторів, їх неординарне бачення внутрішнього світу людини. Автор концепції «Прихованого» — мистецтвознавець Лілія Кукіль. Куратор — Роман Дмитрик.

— Зірку Савку та Романа Хруща, студентів старших курсів Львівської національної академії мистецтв, дедалі частіше можна бачити на вернісажах львівських виставок, — розповідає проректор Львівської академії мистецтв, професор Роман ЯЦІВ. — Обом їм притаманна цікавість до всього, що позначене духом сучасності та інтелектуальної гостроти. Цього разу вони запросили колег на власний виставковий проект «Приховане». Автори володіють тією комбінацією професійних якостей і творчої волі, яка дозволяє вбачати в них достатньо проникливих живописців з увиразненим морально-етичним кредо. Втім, ще рано говорити про самодостатність авторських концепцій Зоряни Савки і Романа Хруща. В їхніх творах ще чимало спонтанності, щойно набутих і недостатньо адаптованих до власної екзистенції виражальних засобів. Експресивність як властивий молодості атрибут, яку можна зауважити і в цих авторів, скерована до метафізичної субстанції, яка неодмінно має в кожній людині унікальну природу. Естетичні реакції Зоряни і Романа видаються майже синхронними, натомість у структурі образності вони реалізуються різними темпераментами. Імпонує, що кожен із мистців шукає власних способів організації малярського середовища полотен. У цій стратегії професійного розвитку Зоряна і Роман роблять вагомі кроки, дедалі активніше беручи участь у численних волонтерських ініціативах і позиціонуючи себе як художники з громадянською пристрасністю та оригінальним поетичним світоглядом».

Виставку можна побачити  до 16 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати