Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Резонансні новинки

Сергій Лозниця та Роман Бондарчук представлять у Києві свої фільми, створені в копродукції України та Німеччини
17 жовтня, 15:39
СТРIЧКА РОМАНА БОНДАРЧУКА «ВУЛКАН» ОТРИМАЛА КIЛЬКА НАЙВИЩИХ ФЕСТИВАЛЬНИХ НАГОРОД, ЗОКРЕМА Й ЗА НАЙКРАЩУ РЕЖИСУРУ НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ В АЛМАТИ / ФОТО З САЙТА KINOAFISHA.UA

18 жовтня у столичному кінотеатрі «Київ» фільмом Крістіана Петцольда «Транзит» відкривається щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно», який проводить Goethe Institut в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік».

«Транзит» — мелодрама від лідера Берлінської школи Крістіана Петцольда. В центрі сюжету пара, яка знайомиться в Марселі напередодні повної окупації Франції німецькими військами. Головні ролі в фільмі виконали молоді зірки Паула Бір («Франц») та Франц Роговський («Вікторія»). Світова прем’єра стрічки відбулася в офіційній конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, де «Транзит» претендував на «Золотого ведмедя».

У межах фестивалю будуть також показані біографічні драми. Так,  «Три дні з Ромі Шнайдер» розповість про видатну європейську кіноактрису, музу Алена Делона. Події стрічки режисера Емілі Атеф перенесуть глядачів в 1981 рік, коли кінозірка усамітнилася в фешенебельному готелі, аби уникнути зайвої уваги папараці та забути про зради Делона на решту негараздів в особистому житті... 1982-го, актрису  знайшли мертвою у парижській квартирі, ЗМІ написали про самогубство. Хоча за офіційною версією вона померла від серцевого нападу, бо її повсякчас мучила та випалювала зсередини велика трагедія: 5 липня 1981-го внаслідок нещасного випадку загинув її син Давід... Роль Шнайдер у фільмі грає Марі Баумер.

«Молодий Карл Маркс» — біографічний фільм про актора теорії наукового комунізму і «Маніфесту», поставлений режисером Раулем Пеком у копродукції з кінематографістами Франції, Німеччини та Бельгії з Аугустом Ділем у головній ролі.  Показ «Молодого Карла Маркса» супроводжуватиметься дискусією «Розчаклування Маркса: між філософією та ідеологією» з філософом Тарасом Лютим.

У межах Днів також буде представлена комедія «Кастинг» та драма «Капітан», і дві стрічки спільного виробництва України та Німеччини — драма «Донбас» Сергія Лозниці і трагікомедія «Вулкан» Романа Бондарчука (кінорежисери представлять свої фільми особисто).

VR-покази: у кінотеатрі «Київ» буде облаштована зона, де за допомогою технологій віртуальної реальності можна буде зануритися в розповідь Франца Кафки «Перевтілення». 22 жовтня відбудеться конференція, присвячена можливостям віртуальної реальності, для студентів, представників кіноіндустрії та медіа.

Фестиваль «Нове німецьке кіно» триватиме у Києві (18—24 жовтня), Одесі (25—29 жовтня), Маріуполі (1—6 листопада), Харкові (1—5 листопада), Чернівцях (15—19 листопада), Дніпрі (22—26 листопада) та Львові (22—26 листопада). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами, а «Донбас» та «Вулкан» з англійськими субтитрами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати