Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Різдво. Опера. Натхнення»

Під такою назвою Національний президентський оркестр представить 12 січня нову програму у Філармонії
10 січня, 09:49
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цей творчий колектив, заснований Анатолієм Молотаєм, художнім керівником і головним диригентом ще на початку 1990-х, нині є одним із цікавих творчих оркестрів нашої країни, з різнобарвним репертуаром. Концерт, який відбудеться у п’ятницю в Національній філармонії, можна назвати бенефісом Анатолія Юрченка. Його оксамитовий баритон причаровує слухачів.

Вокальна зірка засвітилася в Харкові, де Юрченко був солістом Оперного театру, створив низку цікавих партій. 2002 року митець переїхав до Києва. Нині співак працює в Національній філармонії України і в Національному президентському оркестрі (з 2010 року). Також артист творчо працював у Київському муніципальному театрі опери й балету для дітей і юнацтва та Оперній студії Національної музичної академії України.

Вечір у Філармонії подарує меломанам зустріч із прекрасними колегами Анатолія Юрченка — співаками: Оленою Гребенюк (сопрано), Дмитром Іванченком (тенор) та Іриною Зябченко (сопрано). У програма лунатимуть твори світової та української класики: Р. Леонкавалло — Пролог з опери «Паяци»; Дж. Россіні — Каватина Фігаро, Арія Розіни, Дует Розіни та Фігаро з опери «Севільський цирульник»; Ж. Бізе — Увертюра, Куплети Ескамільйо з опери «Кармен», Дует Надіра і Зурги з опери «Шукачі перлів»; Дж. Верді — Дует Леонори і Графа ді Луни з опери «Трубадур»; К. Данькевич — Монолог Богдана з опери «Богдан Хмельницький»; М. Лисенко — Увертюра, арія Остапа з опери «Тарас Бульба», романс «Безмежнеє поле»; С. Гулак-Артемовський — Пісня Андрія, Пісня Карася, Дует Одарки і Карася з опери «Запорожець за Дунаєм».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати